Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926315

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Commissie Wonen heeft het over rookmelders, fraude en huisvesting buitenlandse arbeiders-MM-234-13
29 januari 2015
Zet de werklozen aan het werk en zorg dat onze mensen een degelijke huisvesting krijgen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.945.700
Brussel / Tremelo 29 januari 2015.

--- Update 2 14:15 30/01/2015
Minister Homans minimaliseerde
Na ons kort onderzoek blijkt dat minister Homans het onderzoek van de Oostendse Haard minimaliseert en de essentie van de brief van de Oostendse Haard wel wat meer is dan een A4 blad. De Oostendse Haard heeft in die brief van 28 januari 2015 slechts de inhoud van hun onderzoek gerecapituleerd. We komen op deze zaak in MM_234_13 nog in detail terug, ook de reactie van de Oostendse Haard zal u lezen.
--- einde update 2

--- Wijziging 11:20 30/01/15

--- Update 1 20:17 29/01/2015
Twee uur “Showtime”.
De Minister was voorafgegaan door haar kabinetsmedewerker stipt op tijd, dat kan niet gezegd van diverse commissieleden. De knuppel die Griet Coppé -CD&V- over een alleenstaand -fraude- feit rond de Oostendse haard, in het hoenderhok gooide, was geen storm in een glas water en krijgt wellicht nog een staartje. Het was ook al eerder in de West-Vlaamse Focus TV in het nieuws gekomen. Het zorgde voor wat gehakketak tussen Björn Anseeuw -N-VA-, Michèle Hostekint en Joris  Vandenbroucke -sp.a-. Maar dat was van korte duur en al heel snel bijgelegd. Het geleuter over de rookmelders is nog even doorgegaan. Mercedes Van Volcem stal ook nog even de show over echtscheidingen die invloed hebben op het betrekken van sociale woningen. Over  het matsen van levenslange huurcontracten voor sociale woningen wees Van Volcem de socialisten met de vinger, dat lokte dan weer een reactie uit van Joris  Vandenbroucke en M. Hostekint. Wat de huisvestingsproblemen met buitenlandse arbeiders betreft, lijkt er voor Homans blijkbaar geen vuiltje aan de lucht, er is al controle zegt ze.


Nadat de politieke "spierballekes"  even rolden, was het geen half uur later alweer "koek en ei" tussen de socialisten Hostekint en Vandenbroucke en N-VA' er Anseeuw. 

Meer over de show en toneel volgt in MM. 
--- einde update 1

Rookmelders zijn al sinds 1 januari 2013 verplicht, daarom begrijpen we niet dat men in de vorige en ook de huidige commissie wonen, daarover nog moet leuteren. Commissielid Segers wil het hebben over het huisvesten van buitenlandse arbeiders! Moeten we ons niet afvragen, met zoveel werklozen en openstaande vacatures, of we die buitenlandse arbeiders niet moeten laten waar ze zijn en er voor zorgen dat de werklozen de openstaande betrekkingen invullen?


Huisvesting.
Dat het probleem van beschikbare en betaalbare woningen en het verminderen van ongeschikt- en onbewoonbare woningen alleen maar kan worden opgelost met het verplichten van het conformiteitsattest blijken de politici niet te willen vatten. Geef de eigenaars die hun pand willen opknappen en in conformiteit brengen met de Vlaamse Wooncode de woonsubsidie, dit op voorwaarde dat de woning conform is en betaalbaar wordt verhuurd. De controle van de conformiteit gebeurt door de technische dienst van de gemeente en Wonen Vlaanderen krijgt een andere bestemming want die hebben ook al voldoende bewezen dat er één en ander scheelt.

MM_234_13_Wonen_Rookmelders.pdf

Online bericht n° : 01/15/5771
Geplaatst : 7:30 29/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 01 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.