Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926315





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Controle stooktoestellen : Vrt vergeet zeer belangrijke informatie aan bevolking.
28 januari 2015
Onderhoud van stooktoestellen moet door een door LNE erkend technicus gebeuren.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.941.600
Brussel / Tremelo 28 januari 2015.

De openbare omroep heeft vandaag over het wettelijk onderhoud van stooktoestellen weer zeer belangrijke informatie aan het Vlaams publiek onttrokken. Het onderhoud van een ketel van centrale verwarming of een ander stooktoestel is onderworpen aan het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006 en dat is heel belangrijk. Een onderhoud mag niet uitgevoerd worden door een niet erkend technicus en Morsum Magnificat heeft nota bene van een openbaar bestuur -OCMW Tremelo- en zeer schrijnend voorbeeld waarover de kontlikjournalistiek van de Vrt in alle talen zwijgt.

De wet -BVR 8 december 2006-.

Leefmilieu, Natuur en Energie : " Het is de taak van de gebruiker om het onderhoud te laten uitvoeren door een erkende technicus, zie artikel 8 ,4° van het BVR van 8 december 2006. Art 8, 4° Het centraal stooktoestel periodiek een onderhoudsbeurt laten geven. Stooktoestellen met gasvormige brandstof >= 20 kW, twee-jaarlijks, alle stooktoestellen met vaste brandstof jaarlijks, telkens door een erkend geschoold technicus. Het toezicht op het naleven van de verplichtingen van eigenaars en gebruikers is in eerste instantie een taak voor de lokale toezichthoudershttp://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/doc/verwarmingsaudit_besluitvlreg_061208.pdf


Concreet voorbeeld : OCMW Tremelo.
Het OCMW van Tremelo huurde van 16 maart 2005 tot 28 februari 2014 een woning te Tremelo waarin dat OCMW in het kader van het lokaal opvang initiatief -LOI-, hoofdzakelijk asielzoekers "dumpte". Het OCMW betaalde voor dat huis, dat eigendom is van een familielid van de Schepen van Sport Marie Louise Maes -Open Vld- van Tremelo en feitelijk onbewoonbaar was, over die periode maar liefst ongeveer 67.000 euro. Er werd aan het onderhoud van het gebouw, noch van binnen, noch van buiten, een poot uitgestoken, integendeel, de bewoner, een Armeniër, sloopte één en ander.

Gemeente Tremelo : in gebreke.

Aan het einde van de huurceel, op 28 februari 2014 levert het OCMW van Tremelo een document af aan de eigenaar Jeanine V. waaruit blijkt dat het onderhoud van het centraal stooktoestel werd uitgevoerd en een Tempolec voorrangsmodule werd geplaatst. Het OCMW van Tremelo betaalde met belastinggeld een onderhoud dat strijdig is met het BVR van 8 december 2006 -zie hierboven-. De nieuwe huurders protesteerden tegen de verhuurder omtrent de onwettige keuring van de CV ketel, het mocht aanvankelijk niet helpen. Een geding bij de Vrederechter werd op het getouw gezet. Ondertussen werd als gevolg van dat BVR van 8 december 2006 en het onwettig onderhoud, de gemeente Tremelo verzocht haar verantwoordelijkheid op te nemen. Maar het wanbeleid in Tremelo stak, zoals gewoonlijk, haar kop in 't zand. Vervolgens werd, gebruik makend van de wettelijke voorschriften zoals voorzien in artikel 63 van het BVR van 12 december 2008, Interleuven gevat, Interleuven stelde ten laste van de verhuurder een Proces Verbaal op.

Kwaadwillig?
Als gevolg van de rechtszaak die op het getouw werd gezet -de huurders hadden geen andere keuze dan de malafide verhuurster op die manier te bestrijden- werd de verhuurder verplicht een erkend technicus te sturen, maar toch veegt haar advocaat de wet aan diens laars en wil opnieuw een niet erkend technicus het onderhoud laten uitvoeren, dat gebeurt met een brief van 1 oktober 2014.

Vernietigend rapport van erkend technicus.
Uiteindelijk wordt een erkend technicus gestuurd en na het onderhoud van 3 december 2014 komt de aap uit de mouw : een vernietigend verslag waaruit blijkt dat de installatie gevaarlijk is en een slechte verbranding heeft en goed is voor co- vergiftigingsgevaar. Het centraal stooktoestel is versleten en de brander is ondermaats.

Crimineel gedrag.
We leveren hier het formele bewijs, dat een niet erkend technicus de ogen sloot voor een resem gebreken waardoor in casu sociale huurders, tevens minder valide, het slachtoffer zijn en risico lopen voor co-vergiftiging. De Gouverneur van Vlaams Brabant werd op de hoogte gebracht om bij het OCMW van Tremelo, dat niet aan haar proefstuk is, een onderzoek in te stellen.

Vrt verzwijgt.
We hebben hier ook aangetoond dat de Vrt met haar uitzending van vandaag zeer belangrijke informatie verzwegen heeft.    

Online bericht n° : 01/15/5770
Geplaatst : 20:22 28/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.