Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926317





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo:Vergaderzaal voldoet niet aan de veiligheidsnormen-Update2
26 januari 2015
Raadsvergadering OMCW waarvoor totaal geen interesse is.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.941.000
Tremelo 26 januari 2015.

--- Update 2 21:08 27/01/2015
Geweer van schouder veranderd.
Op 26 januari 2015 om 16:46u hadden wij een telefoongesprek met de Secretaris van het OCMW, Wim Vandenbroeck en hadden het specifiek over de nooduitgang in de raadszaal, waar nog steeds vergaderingen georganiseerd worden en dat niettegenstaande de brief van 14 augustus 2014 van WASO. Wij stellen expliciet de vraag "als er iets is langs waar moeten we weg, langs het dak?" Daarop vraagt de Secretaris "komt de Auditeur morgen vaststellingen doen of wat?" Waarop wij antwoorden dat wij dat niet weten. De Secretaris heeft niet expliciet gezegd dat er een aanpassing is gebeurd om de "Nood" uitgang te wijzigen door een muurtje te verwijderen van een geïmproviseerde keuken. Wim Vandenbroeck zegt dat wij de laatste keer niet goed gekeken hebben, dat er toch een aantal zaken veranderd zijn, de geheimzinnigheid / desinformatie blijft troef.


De nooduitgang werd blijkbaar ondertussen gewijzigd,of daarmee voldaan is aan de opmerkingen die voorkomen in de brief van de Arbeidsinspectie is zeer de vraag. 
--- einde update 2

--- Update 1 8:21 27/01/2015
Wanbeleid.
Dat ook de Voorzitter van het OCMW van Tremelo deel uitmaakt van het wanbeleid in Tremelo wordt al aangetoond door het feit dat Jan Van Herck zich niet in orde wil stellen met de wettelijke voorschriften die  opgenomen zijn in de welzijnswet. Socialisten in de OCMW Raad zoals Wim Van Dijck, moesten zich schamen en de eer aan zichzelf houden en opstappen.

300.000 euro belastinggeld misbruikt.
Morsum Magnificat heeft in "slechts" drie huurdossiers blootgelegd dat het OCMW van Tremelo aan drie panden die ze huurden, panden die feitelijk onbewoonbaar waren, over een periode van negen jaar toch 300.000  euro huur betaalde aan malafide eigenaars waaronder de schoonzus van Marie-Louise, alias Wiske Maes. Dat die gebouwen al dan niet in het kader van het LOI werden gehuurd en verhuurd, doet er niet toe. Het is  CRIMINEEL dat een OCMW asielzoekers in panden dumpt die gevaar opleveren voor co- vergiftiging, risico voor kortsluiting, brand en elektrocutie en ontploffingsgevaar omdat de gasaansluiting van het kookvuur niet in orde is zoals dat het geval was met het pand dat het OCMW van Tremelo van Jeanine V., gewezen 'grote?' zakenvrouw en schoonzus van "Wiske Maes" huurde.

                     " het OCMW van Tremelo brengt sociale huurders en
                           minder validen nog meer in de problemen "


OCMW Tremelo : Crimineel.
Het pand aan de Baalsebaan 57 dat gedurende 9 jaar door het OCMW van Jeanine V. werd gehuurd en in het kader van het LOI tot einde februari 2014 aan een Armeens gezin werd verhuurd, vertoonde zeer ernstige gebreken en was feitelijk onbewoonbaar. Er was :
    - Ontploffingsgevaar - hier het bewijs.
    - Elektrocutiegevaar - hier het bewijs
    - Co-vergiftigingsgevaar en defecte ketel CV - hier het bewijs.
    - Slechte verbranding CV ketel  - hier het bewijs
      Opsomming niet limitatief.
Toch betaalde het OCMW met belastinggeld de "volle pot" aan huur. Erger is dat het Armeens gezin dat er woonde in gevaar werd gebracht, maar in dat verband is het OCMW van Tremelo niet aan haar proefstuk. De verhuurder begaat vandaag dezelfde overtredingen op de huurwetgeving als het OCMW van Tremelo, maar daarover is het laatste woord nog niet gezegd.

Balorig.
Met veiligheid kan er niet gesold worden, het OCMW van Tremelo is balorig en daarom zou de Arbeidsauditeur de Raadzaal van het OCMW -tot zo lang niet voldaan is aan de opmerkingen in de brief van 14 augustus van WASO-, moeten verzegelen.
--- einde update 1

Sinds Morsum Magnificat het ziende blinde "Volk" van Tremelo met pertinente artikels toch de ogen poogt te openen, zetten de kontlikjournalisten de kranen open om het lokale wanbeleid sindsdien en meer dan voordien op een positieve manier in de gazet te brengen. "Politiek" en -klassieke- "Pers" is één pot nat, ze kunnen niet zonder mekaar, ze hebben mekaar nodig, ze geven mekaar de hand, ze leveren "hand- en spandiensten". U doet iets voor mij -in de vorm van positieve artikels-, ik doe wat voor u in de vorm van exclusieve informatie en ander voor de verkoop van de gazet belangrijk materiaal. Zo gaat dat in de praktijk.

OCMW Raad.
Sinds een jaar woont deze redactie quasi alle raadsvergaderingen van het OCMW van Tremelo bij. Slechts in twee gevallen waren twee personen aanwezig op de voor het publiek voorziene stoelen, in drie gevallen één persoon waarvan één keer burgemeester Paul Dams. Wij hebben er al, oordelend met kennis van zaken, enkele zeer interessante dingen gehoord en er -met resultaat- ook werk van gemaakt. Onder meer de inspecties van Wonen Vlaanderen in de door het OCMW verhuurde woningen aan de Kalvennestraat en de Leuvensebaan te Schriek.

Onveilig.
In feite zou men niet in de Raadszaal mogen vergaderen, het lokaal voldoet niet aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften en is ook écht onveilig wanneer het lokaal bij calamiteiten zou moeten ontruimd worden. Bij ons eerste bezoek hebben wij dat meteen opgemerkt en gesignaleerd. Wanneer wij daarover aan de Secretaris vragen stelden, werden we afgescheept met een kwinkslag dat ze bij het OCMW van Tremelo wel andere prioriteiten hebben.

Arbeidsinspectie bevestigt.
Omdat we met een kluitje in het riet werden gestuurd, informeerden wij zoals dat van onafhankelijke journalisten in het kader van het algemeen belang en de veiligheid betaamt, de arbeidsinspectie die op 14 augustus 2014 ter plaatse kwam en prompt een waarschuwing uitschreef. Maar Tremelo vindt dat WASO de verkeerde wetgeving toepast "dat moeten ze hier dan maar eens komen uitleggen" is de reactie van de arbeidsinspectie. Maar naar we vandaag van de Secretaris Wim Vandenbroeck vernemen, is dat nog niet gebeurd, zelfs niet aan de orde. Tremelo is niet van plan om tienduizend euro uit te geven voor een "collectieve beveiliging" -artikel 5 § 4 - en verder- van het KB 31 augustus 2005-,wat hier in de praktijk neer komt op het plaatsen van een leuning. Als er een ongeval moest gebeuren, zal het veel meer kosten.

Strafonderzoek.
De zaak van de Raadszaal van het OCMW van Tremelo, die volgens de arbeidsinspectie niet voldoet aan de artikels 11 en 12 van het Koninklijk Besluit betreffende de brandpreventie op de arbeidsplaatsen, is nog niet ten einde. Het feit dat er ook technische installaties op het dak werden geplaatst vergt ook maatregelen om bij onderhoud de veiligheid van de arbeiders bij de uitvoering van hun werk te waarborgen. Aangezien het OCMW nog geen gevolg heeft gegeven aan de waarschuwing van WASO van 14 augustus 2014, wordt deze zaak bij het strafdossier gevoegd.    

Online bericht n° : 01/15/5765
Geplaatst  : 20:31 26/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 27 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.