Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926319





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Homans nog steeds zwak in kennis en commissieleden slikken-MM-234-08
18 januari 2015
Commissielid Mercedes Van Volcem doet waarheid geweld aan. Een regel voor advocaten?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.932.700
Brussel / Tremelo 18 januari 2015

--- Wijziging 13:36 18/01/2015

Op 15 januari 2015 was er in het Vlaams Parlement weer een Commissie Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen, daarvoor werd de zaal Jan Van Eyck ingenomen. Minister Liesbeth Homans en Voorzitter Lorin Parys -beiden N-VA-, deelden de lakens uit. De commissieleden stelden vragen over de feitelijk bekende weg. Blijkbaar niet voor de commissieleden die, net als de minister zelf niet getuigen van goede kennis van het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997 -BS 19 augustus 1997 -, meer bepaald over het "Conformiteitattest" en het "Ongeschikt" of "Onbewoonbaar" adviseren van woningen na een inspectie van Wonen Vlaanderen. De minister is duidelijk nog altijd niet in staat om aan de commissieleden, Vlaamse Volksvertegenwoordigers, de juiste informatie te geven! Er werden ook vragen gesteld over de dakisolatie.

Bang van competentie en integerheid.
Toen Liesbeth Homans nog volop strijd voerde om de macht, was Homans wel geïnteresseerd in de dossiers en de kennis van zaken van deze redactie, ook haar medewerker Jan Van Der Vloet toonde dezelfde interesse. Maar toen Homans vaststelde dat die kennis en integerheid niet in haar politiek kraam van pas kwam, begon Liestbeth Homans Morsum Magnificat te mijden. Politici gaan maar al te graag om wanneer ze over de rug van de journalisten naar omhoog kunnen kruipen. De maatschappelijk belangrijke onderwerpen die Morsum Magnificat brengt, passen niet in het kraam van de politiek omdat Morsum Magnificat poogt de ogen van "Het Volk" te openen en dat is nefast voor de politiek!


De commissie Wonen van 15 januari 2015 : Minister Homans kent het duidelijk niet.

Waarheid geweld aan doen een handelsmerk van advocaten?
Tijdens de commissie van 15 januari 2015 ging commissielid, Volksvertegenwoordiger, gewezen Schepen van Brugge, advocaat, etc, in de mist in het kader van het uitvoeren van een inspectie door Wonen Vlaanderen. Mercedes Van Volcem beweerde dat eigenaars bij zo'n inspectie niet zouden uitgenodigd worden en dat klopt niet. We hebben daarover met Van Volcem enkele SMS'jes uitgewisseld, maar op een bepaald moment werd het stil, Van Volcem reageerde niet meer toen Morsum Magnificat stelde met haar in debat te willen gaan en over bewijsmateriaal te beschikken.  

MM_234_08_Homans_Conformiteit.pdf 

Online bericht n° : 01/15/5751
Geplaatst  : 10:15 18/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - Ervaringsdeskundige conformiteit woningen - Conformiteit elektrische installaties - Arbeidsveiligheid.
Laatste update ( 25 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.