Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926320





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiezakboekje in het kader van bestrijding extremisme : Waar blijft het?
16 januari 2015
Vijf jaar geleden sprak Turtelboom in het kader van de CoPPRa over het politiezakboekje.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.930.900
Brussel / Tremelo 16 januari 2015

Eerder online geplaatst artikel :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3374&Itemid=2

In 2010 was België voorzitter van de Europese Unie en België zou in het kader van het CoPPRa- project een voortrekkersrol spelen. Om dat allemaal aan de man te brengen, werd in een hotel te Antwerpen door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, een grootse persconferentie georganiseerd. Er werd uitgepakt met een nieuwigheid "het politiezakboekje", maar het blijkt de zoveelste bla, bla van de Annemie Turtelboom en al de rest te zijn. We brachten over de CoPPRa bijeenkomst een artikel in MM_182_09 van september 2010.

Politiezakboekje, of zakdoekje?
Dat "kleinood" zou een stap in de richting van het vroegtijdig detecteren van radicalisme moeten vormen, maar van dat politieboekje kwam niets in huis, dus ook niet van het pro- actief werk. Later heeft Morsum Magnificat bij persconferenties zowel aan Annemie Turtelboom als aan Joëlle Milquet, over dat politiezakboekje nog vragen gesteld, maar behalve dat wij nog meer de onsympathie van de ministers op onze hals haalden, kwam er geen schot in het politiezakboekje en het verlossende schot is er uiteindelijk niet gekomen. Misschien wordt het nu een politiezakdoekje waarmee ze na overvallen en schietpartijen hun tranen kunnen drogen.

Politiek.
We leggen hier nog maar eens de vinger op wond hoeveel we van de politiek mogen geloven. Ondertussen was Turtelboom ook al minister van Justitie, nu houdt ze zich met Energie bezig. Wat kent Turtelboom daar van? Ondertussen kan ze wel op de kosten van de belastingbetaler haar zakken blijven vullen. Ook de wijkagenten zouden uitgebreid worden, kwestie dat de éne de andere zou kunnen controleren, maar ook daar is niets van in huis gekomen. Omdat ze heel veel te verbergen hebben wil de politiek immers geen pottenkijkers. 

Online bericht n° : 01/15/5749
Geplaatst  : 13:33 16/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.