Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933902





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gouverneur geeft opdracht om leegstandregister op te maken.
09 januari 2015
Waarom kan Tremelo zelf geen leegstandregister bewerkstelligen? Wat kunnen ze wel?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat 17e Jaargang  : 2.922.400
Leuven  / Tremelo 09 januari 2015

Op 1 november 2014 stelde deze redactie aan Lodewijk De Witte, de Provinciegouverneur van Vlaams Brabant, onder meer vragen over het feit dat Tremelo, ondanks het Besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli  2009, verschenen in het Staatsblad van 23 september 2009, nog steeds geen leegstandsregister heeft opgemaakt? Buiten het leegstandsregister werden ook vragen gesteld over de gevaarlijke en niet conforme  elektrische aftakkingen naar woningen in Tremelo. Het document werd gemotiveerd met vele bijlagen, bevattende bewijsmateriaal. Ook over het niet toezien op milieudelicten werden aan de Gouverneur vragen gesteld.

Wat baten kaars en bril ...
Niettegenstaande aan de Gouverneur over de problemen met gevaarlijke elektrische aftakkingen 23 bewijsstukken werden overgemaakt, vindt meneer de Gouverneur nóg dat Tremelo dat "indien Tremelo haar belofte kan waarmaken,het zijn verplichtingen inzake zorgvuldig bestuur kan waarmaken", einde citaat. Aan de Gouverneur werden meerdere schriftelijke bewijzen geleverd dat Tremelo helemaal haar verplichtingen niet nakomt. Erger, net als vele andere gemeenten in haar boosheid blijft volharden en de gemelde gevaarlijke aftakkingen, niet herstelt! De Gouverneur en zijn diensten zijn stekeblind, wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil.

Leegstandsregister moet door Interleuven opgemaakt!
Met betrekking tot onze vragen over het niet bijhouden van een leegstandsregister, gaf de Gouverneur wel duidelijkheid, Tremelo gaat die job in het kader van een samenwerking, door Interleuven laten uitvoeren! Wat  kan Tremelo eigenlijk zelf? Tremelo heeft al vijf jaar het BVR van september 2009 met de voeten getreden, alleen dat al, is een bewijs van wanbeleid. Aangezien er veel woningen te kort zijn, is het bovendien een asociaal beleid, de OCMW Voorzitter kon die leegstaande woningen in het kader van artikel 134bis van de Nieuwe Gemeentewet opeisen, maar Jan Va Herck –CD&V- doet dat evenmin.




Lodewijk De Witte -sp.a- die ziende blind is

Milieu.

In het kader van toezicht op het milieu, verwijst de Gouverneur naar Peter Crabbé én ook weer naar Interleuven, maar de Gouverneur begeeft zich ook hier, net als bij de elektrische aftakkingen, op glad ijs. Peter Crabbé heeft niet de bevoegdheid om als milieuambtenaar op te treden.

Provinciebestuur opdoeken.
Sommige politici zijn van oordeel dat de Provinciediensten moeten opgedoekt worden, inderdaad, daar moet nu werk van gemaakt worden. De Gouverneur en diens diensten zijn stekeblind, dat is in dit dossier en ook in diverse andere gebleken, onder meer in de zaak Peeters / Geleyns.

Federaal Parket.
Nu de Gouverneur van Vlaams Brabant óók de ogen sluit, kunnen we niet meer anders dan een dossier indienen bij het federaal Parket, dat zal binnenkort dan ook gebeuren. Als dat nóg niet helpt, hebben wij alle middelen in België benut en wordt het Europees.      

Online bericht n° : 01/15/5739
Geplaatst  : 06:44 9/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 09 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.