Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933903





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BIVV en minister Galant stelde 3e Nationale VerkeersONveiligheidsenquête voor in het Atomium-MM-234-
05 januari 2015
Tremelo levert het bewijs de verkeersONveiligheid te tolereren en in de hand te werken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat 17e Jaargang  : 2.919.100
Brussel 05 januari 2015

--- Update 1 19:23 6/01/2015
Fietspad versperd.
De afgebeelde foto -inzet- is een bijkomende illustratie op de foto die op pagina 1 van Morsum Magnificat 234-02 - zie link onder - is afgedrukt. We tonen aan, wat de politie van de PZ BRT allemaal toelaat! Die hindernis heeft wel wat langer geduurd dan tien minuten. Er zijn daar gedurende drie weken werken uitgevoerd waardoor een deel van de weg en het fietspad volledig versperd was. Het BIVV moet ook dit soort ONveligheid onder de ogen durven zien en dat hebben wij aan Koen Peeters en Karin Genoe -e.a.- duidelijk gemaakt.


Voor dat soort overtredingen heeft de politie van Tremelo -BRT- geen oog!
--- einde update 1

Heden morgen werd in het Atomium aan de Heizel door het BIVV en de minister van Mobiliteit de 3e Nationale VerkeersONveiligheidsenquête aan de pers en de betrokken partners voorgesteld, de resultaten van een enquête die door een representatieve steekproef bij meer dan tweeduizend Belgen ouder dan zestien jaar, tot stand kwam. Het BIVV heeft de resultaten in een document gegoten dat duidelijkheid geeft waar het schoentje knelt.


De minister liet zich in een Oldtimer Citroën IS-19 naar het Atomium brengen.

De politie.
Voor Morsum Magnificat is het onaanvaardbaar dat er geen enquête wordt gehouden op het niet toezien van verkeersONveilige situaties zoals op de frontpagina van Morsum Magnificat wordt aangetoond. Morsum Magnificat heeft met de foto in de hand vandaag een reactie gevraagd aan diverse personen, o.a. van de WPR en het BIVV, iedereen was het eens dat de politie hier flagrant in de fout gaat door het niet toezien op de wet van de tijdelijke en mobiele werkplaatsen, het innemen van het openbaar domein, fietspad en het niet toezien op het niet plaatsen van verkeersborden. Het zijn juist de zwakke weggebruikers die in deze recente enquête aan bod komen.

Link naar her BIVV http://www.bivv.be/frontend/files/press_releases/resultaten-3de-nationale-verkeersonveiligheidsenqu%C3%AAte-belg-voelt-zich-iets-veiliger-in-het-verkeer.pdf


MM_234_02_BIVV_Cijfers.pdf

Minister van Mobiliteit Galant.
België heeft reeds een lange weg afgelegd inzake verkeersveiligheid op onze wegen. De statistieken wijzen op een flinke daling van het aantal doden op onze wegen, de laatste tien jaar, tussen 2000 en 2010 is het aantal doden op onze wegen met 43 % gedaald, zegt de minister, maar nog steeds jaarlijks 724 doden, is te veel. Het Europese doel is tegen 2020, vergeleken met 2010, het aantal slachtoffers met 50 % te doen dalen. We zijn als samenleving verplicht om aan de problematiek inzake verkeersveiligheid te werken dixit Minister van Mobiliteit, Jacqueline Galant.


Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant bij haar aankomst aan het Atomium 

Politiek en politie.
Morsum Magnificat roept dan ook de minister en de rest van de politici en vooral de burgemeesters, op om "hun" politie opdracht te geven aan die oproep in het kader van dat en het algemeen belang, mee te werken. Morsum Magnificat zal aan het BIVV nog bewijsmateriaal overmaken waaruit blijkt dat burgemeesters en politie het helemaal niet begrepen hebben dat zij een maatschappelijke rol te vervullen hebben. Erger nog, de politie heeft haar eigen wet op het politieambt die ze moeten respecteren en de burgemeesters hebben gezworen de Belgische wetten te zullen naleven.


Artikel n° : 01/15/5733
Geplaatst  : 17:20 5/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.