Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926320





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Prijsstijgingen elektriciteit : Morsum Magnificat waarschuwde al meer dan tien jaar!
21 december 2014
Wat hebben de gemeenten gedaan met de miljarden dividenden die Electrabel uitkeerde? 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.895.300
Tremelo 21 december 2014

Op deze link leest u hoe lang Morsum Magnificat al waarschuwde :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4043&Itemid=0

De reden dat wij allemaal het gelag van duurdere elektriciteit moeten betalen ligt in de groene stroom certificaten én het feit dat de gemeenten de gelden -dividenden- die ze van hun privé partner Electrabel hebben ontvangen, voor verkiezingsdoeleinden en andere onderwerpen hebben verbrast. Niets van die miljarden hebben gebruikt om minstens hun net aan de vigerende wetten -AREI- te onderhouden, dat staat trouwens in de wet.

Decentrale energieproductie.
Door al die alternatieve, dus decentrale energieproductie, is de netinfrastructuur ondermaats geworden en moeten die netten aangepast om die decentraal geproduceerd vermogen in het verdeelnet op te nemen. Niet alleen de kosten van de groene stroom certificaten moeten worden opgehoest, maar ook de aanpassing van de distributie netten en aftakkingen naar de woningen. Er is bovendien geen enkele windmolen die financieel zelfbedruipend is, zonder groene stroom certificaten draait zo'n windmolen met veel verlies. Wij moeten die verliezen door alternatieve productie allemaal via belastingen of verhogingen elektriciteit, betalen.

Wat hebben de gemeenten met de miljarden die zij uit de opbrengst van energie hebben ontvangen, gedaan? Hun -en die van hun vrienden- zakken gevuld?

Dia kabinet Stevaert.
Dia van het kabinet van Steve Stevaert waarop duidelijk is aangegeven hoeveel miljarden -Bef- de gemeenten in Vlaanderen door hun privé partner Electrabel via de gemengde intercommunales kregen uitbetaald. De gemeenten via de zuivere intercommunales kregen minder uitbetaald. Electrabel heeft vooral de zakken van de "Blauw" gekleurde politici gevuld.

Eigen schuld, dikke bult.
"Het Volk" is door de politieke partijen bedrogen en om de tuin geleid, maar verdient “Het Volk” de leiders niet die ze gekozen hebben? Eigen schuld, dikke bult. De “Kudde” loopt gedwee achter hun politici die ze verkozen hebben, vooral degenen die er financieel beter van werden zien we altijd rond die politici draaien, de rest die dat niet kan of niet wil is de dupe. Het corrupt systeem blijft toch draaien.     

Artikel n° : 12/14/5712
Geplaatst : 8:29 21/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.