Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927137





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Dak van winkel in centrum volledig afgebrand-MM-233-06
08 december 2014
Dakwerken eerder op de dag zouden mogelijk aan de basis liggen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.880.600
Baal / Tremelo 08 december 2014.

MM_233_06_Brand_Baal.pdf

Gisteren was er omstreeks dezelfde tijd een brand aan de Baalsebaan 163 te Tremelo vandaag heeft rond half zes het dak van de kledingwinkel "Bij José" in het dorp van Baal vuur gevat, gevreesd werd voor de naastliggende school. De brandweer van Aarschot had de brand na een half uur onder controle maar het ganse dak is in de vlammen opgegaan.


Van het dak van de textielwinkel aan de Baalsebaan 334 te Baal bleef er twee uur na het ontstaan van de brand bijna niets meer over.

Werken aan het dak.
Volgens Jan Lambrechts, de Commandant van de brandweer van Aarschot die met de ladderwagen ter plaatse kwam, moeten er in de loop van de dag werken aan het dak zijn uitgevoerd. Alhoewel daar geen bevestiging van is en we niet weten welke werken er precies zijn uitgevoerd, is dat een klassiek verhaal. Er werden aan het plat dak aan de achterkant werken aan de roofing uitgevoerd,of de veiligheidsvoorschriften ter zake werden gerespecteerd is de vraag die men kan stellen. Het kan ook zijn, dat er bij het branden van roofing onderliggend materiaal vuur vat wat zich pas later manifesteert. Of er een onderzoek komt,is weer een andere vraag.

Elektrisch risico.

Jan Lambrechts was zich wel degelijk bewust van de gevaren wegens de aanwezige laagspanningskasten die tegen de gevel zijn opgesteld "ik heb Eandis al op de hoogte gebracht" zei de commandant tegen deze redactie. Dat was wel degelijk nodig.

Weer binnen de perimeter.

Bepaalde pers / fotografen mochten van de politie weer binnen de perimeter, sloegen zelfs een babbeltje met een inspecteur. Ook Inp Boeve was in de buurt en liet begaan. Morsum Magnificat werd door een van de agenten permanent in 't oog gehouden, maar wij bleven, zoals dat hoort, buiten de perimeter.Dit wordt weer een zaak voor het Comité P.


Twee personen van de pers staan wel degelijk binnen de perimeter, zelfs met de Inp te praten, hij moet dus niet zeggen het niet te weten. We hebben de inspecteur voor de gelegenheid gemaskeerd -hadden wij niet moeten doen-. Voor de foto's voor het Comité P, wordt het masker natuurlijk weggenomen.  

Artikel n° : 12/14/5699
Geplaatst : 19:06 8/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
Laatste update ( 11 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.