Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927149





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo teruggefloten door Leuvense Arbeidsrechtbank-Vonnis
01 december 2014
Belastingbetaler van Tremelo mag advocaatkosten Carl Devlies ophoesten.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.875.600
Leuven / Tremelo 01 december 2014.

--- Update 1
13:41 8/12/2014
Vonnis.

Wij publiceren hier het besluit - pagina 4 - van de Arbeidsrechtbank van Leuven die de beslissing van het OCMW vernietigt en het OCMW veroordeelt alsnog de gevraagde duizend liter stookolie te betalen. Tremelo mag de advocaatkosten van Carl Devlies ophoesten.
Merkwaardig.
Met dit Vonnis wordt aangetoond, dat het BCSD haar eigen sociaal werker in de kou zet. De Arbeidsrechter heeft dat ruimschoots rechtgezet. Lucia H., heeft mede het doorzettingsvermogen van de aanvrager de bende van het BCSD van het OCMW een neus gezet.
Beroep.
Of de OCMW Voorzitter nog het lef zal hebben om Hoger Beroep aan de tekenen bij het Arbeidshof te Brussel is af te wachten.
--- einde update 2

--- Update 1 12:21 2/12/2014
Reactie van OCMW Secretaris.
Geachte heer Verbeeck,
Wat betreft de bevoegdheid van de OCMW-secretaris in vermelde context, vergist u zich. Conform artikel 52 (22°) van het OCMW-decreet vormen het aanstellen van een advocaat, en meer algemeen, de gerechtelijke en de buitengerechtelijke vertegenwoordiging van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn in rechte -alsook beslissingen over het in rechte optreden namens het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn in uitvoering van artikel 200- een expliciete, niet- overdraagbare bevoegdheid van de raad voor maatschappelijk welzijn.
Dit wil zeggen dat, in tegenstelling tot een aantal andere bevoegdheden, de raad zelfs niet kan beslissen deze bevoegdheid over te dragen naar het vast bureau -indien dat werd opgericht-, naar een bijzonder comité of naar de secretaris.
Met vriendelijke groet,
Wim Vandenbroeck
Secretaris

--- einde citaten in e-mail van 2 december 2014 11:44u
NVDR.
Strikt technisch heeft u misschien wel gelijk, maar de rol van de Secretaris is om toe te zien op de werking van het OCMW, dat heeft u met zoveel woorden vier jaar geleden aan de "gazet" gezegd. Gelukkig weten we dat van gazetten enkel de datum en de prijs juist is.

--- Einde update 1

Het OCMW van Tremelo werd vandaag 1 december 2014, in een Vonnis door de Arbeidsrechtbank te Leuven in het ongelijk gesteld. Reden is dat het Bijzonder Comité Sociale Dienst -BCSD- zowel op 20 mei als op 03 juni 2014 besliste een niet terugvorderbare steun te verlenen onder de vorm van duizend liter stookolie, niet toe te kennen. De voorzitter van de Arbeidsrechtbank te Leuven dacht hier duidelijk anders over en volgde de stelling van sociaal werker L.H. die de behoeftigheid in het sociaal verslag van 13 mei 2014 had aangetoond. Het asociale BCSD van Tremelo verliest haar gezicht en wordt hier compleet voor schut gezet.

Alleen gedwongen.
Het was de voorzitter van het Tremelose OCMW, Jan Van Herck, zelf die zei dat hij de betrokken cliënt behalve RMI, geen andere steun zou geven, "behalve als de rechter mij daartoe dwingt", wat nu dus gebeurd is. Tijdens de debatten op 03 november 2014 was de arbeidsauditeur Hans Baeke formeel toen hij onomwonden stelde dat de behoeftigheid van de aanvrager was aangetoond door de maatschappelijk werkster die daarvoor opgeleid is. Anders gezegd, zij die in de BCSD-raad zetelen zijn niet capabel een dergelijk oordeel te vellen.

Uitspraak.
Zoals de rechter na de debatten op 03 november 2014 meedeelde werd vandaag het vonnis uitgesproken. Inzage van dat vonnis op de Griffie van de Arbeidsrechtbank, leert dat de voorzitter van de Rechtbank de Arbeidsauditeur volgt in zijn visie en veroordeelt het OCMW van Tremelo tot het toekennen van een niet terugvorderbare steun onder de vorm van duizend liter stookolie.

Secretaris.
Uit andere dossiers blijkt dat het Agentschap Binnenlands Bestuur de Secretarissen van OCMW's er attent op maakt dat beslissingen die vatbaar zijn voor juridische acties van aanvragers, moeten vermeden worden. Het OCMW van Tremelo heeft hier twee keer haar gezicht verloren, primo; door de sociaal werker tegen te spreken, secundo; door een advocaat aan te stellen, in casu Carl Devlies -CD&V-, toevallig van dezelfde politieke familie als de OCMW Voorzitter Jan Van Herck. Benieuwd wat de Secretaris op de J1412871brief gaat antwoorden?

Wanbeleid?
Het OCMW van Tremelo zit niet in een al te beste financiële situatie, maar toch stellen zij dure advocaten aan en verliezen op de koop toe tegen een partij die zonder advocaat de zaak kon winnen. Is hier weer
wanbeleid in Tremelo aangetoond?   

Zie het ook het vorige artikel
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5975&Itemid=2

                
Artikel n°  : 10/14/5687
Geplaatst  : 21:56 1/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVJS
 

Laatste update ( 08 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.