Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926322





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Turtelboom nam in Tomorrowland kennis van studieproject slim energieverbruik.
30 november 2014
Smart Grids moeten chaos door decentrale energieproductie zoveel mogelijk vermijden.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.864.600
Vilvoorde / Tremelo 30 november 2014.

Deze namiddag werd het resultaat van een grootschalig onderzoek naar "gestuurd verbruik" van energie, uitgevoerd door 240 particuliere gezinnen over een periode van drie jaar, bekend gemaakt. Er was daarvoor toch wel zeer beperkte persbelangstelling. De grote spelers mochten niet ontbreken, en de vroegere verdelers concurrenten Infrax van de zuivere Intercommunales van socialistische signatuur en Eandis van de gemengde Intercommunales van liberale signatuur met Electrabel - als hoofdaandeelhouder -, hebben zichzelf tot collega's verzoend. De medewerkende instellingen en bedrijven klinken bij Morsum Magnificat bekend in de oren.  

Morsum Magnificat waarschuwde al in 2003 -en eerder-

Een vroeger artikel http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5974&Itemid=0

Decentrale productie.
Het is reeds lang bekend dat de productie uit hernieuwbare energie naar twintig procent moet. In 1994 toen de Groenen van hun wisselmeerderheid misbruik maakten, was de productiecapaciteit van Electrabel nog maar vier procent. De Groenen hebben heel wat veroorzaakt en zijn in hoofdzaak de schuld dat onze elektriciteit duurder is geworden en nog zal worden. Door de decentrale productie is de infrastructuur van de huidige -verdeel- netten ondermaats geworden. Die netten waren al ondermaats om de spanning van de centrale naar de klant te sturen, dat noemt men stroomafwaarts. Nu wordt er door al die alternatieve energie ook stroomopwaarts geleverd en dat kunnen de bestaande netten niet aan. Professor Ronny Belmans bevestigde op de vraag van Morsum Magnificat dat het onderzoek naar het lineair verbruik de mogelijke problemen door decentrale energieproductie ten goede komt.



Annemie Turtelboom liet zich extra informeren door Patrick Devos -rechts- over de werking van de slimme meters.

Grote materie.
In de persmap van minister Turtelboom vinden we zeer uitgebreide informatie over de testen vervat in 130 bladzijden, drie jaar is er aan deze studie in samenwerking met 240 gezinnen gewerkt, men kan bezwaarlijk van journalisten verlangen, deze hoop informatie binnen enkele uren onder de knie te krijgen, Morsum Magnificat komt er zeker nog op terug.

Meer volgt a.s.a.p.

Artikel n° : 10/14/5684
Geplaatst  : 19:26 30/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 

 
Laatste update ( 01 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.