Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926324

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Spoorwegpolitie blijft metaaldiefstallen bestrijden.
22 november 2014
Kabeldiefstallen aan de spoorwegen zijn een vorm van zware criminaliteit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.850.700
Brussel / Tremelo 22 november 2014.

Gedurende de nacht van 19 op 20 november 2014 organiseerde de federale Spoorwegpolitie -SPC- een grootschalige controle "metaaldiefstallen". Hiervoor werkten in Brussel en Walloni 19 ploegen van 22 uur tot 5 uur om metaaldieven niet alleen op heterdaad te betrappen, maar ook om te vermijden dat er andere diefstallen zouden gepleegd worden. En van de prioriteiten van de federale Spoorwegpolitie is de strijd tegen metaaldiefstallen. Kabeldiefstallen aan de spoorwegen worden bovendien gezien als een vorm van zware criminaliteit.  

Schnabbelaars en gestructureerde bendes.

Er zijn twee soorten daders bij dit soort diefstallen. Ofwel worden ze gepleegd door 'schnabbelaars', dit zijn particulieren of buurtbewoners die trachten iets bij te verdienen door enkele meters kabel te stelen, ofwel betreft het rondtrekkende bendes die goed georganiseerd zijn en die vaak veel grotere lengtes kabel stelen. De lokale daders stellen zich tevreden met het stelen van beperkte hoeveelheden en werken vaak in kleine groepjes. De gestructureerde bendes stelen grotere hoeveelheden en gebruiken daarvoor voertuigen die daarvoor goed zijn uitgerust. Het aandeel van deze laatste groep wordt groter ten opzichte van de "schnabbelaars". In 2013 werd 31% van alle feiten van metaaldiefstal toegeschreven aan rondtrekkende dadergroepen -tegenover 25,13% in 2010-.

Opvallende feiten.

- In het station van La Louvire werden door de federale Spoorwegpolitie van Bergen, 2 verdachten van een kabeldiefstal onderschept. Er werden 4 voertuigen doorzocht in de omgeving van het station. In n van de voertuigen werden kabels teruggevonden. De verdachten hadden ook verschillende werktuigen verstopt in de bosjes rond de parking van het station.
- In Libramont werd een kabeldiefstal vastgesteld over een lengte van 46m. De politie kon de daders echter niet oppakken, zij zijn tot op heden onbekend.
- Naar aanleiding van een telefoontje dat een treinreiziger gewapend zou zijn, werd in Charleroi de Spoorwegpolitie aan boord van een trein gevraagd. Deze persoon, die illegaal in het land verbleef, werd naar de Dienst Vreemdelingenzaken gebracht, het wapen werd in beslag genomen.

Resultaten.
- 19 Ploegen werden ingezet.
- 20 Personen werden gecontroleerd.
- 22 Voertuigen werden gecontroleerd.
- Er werden 4 feiten van metaaldiefstal vastgesteld.
- 11 Processen-verbaal werden opgesteld.
- Er werden 3 personen opgepakt.
- 3 Voertuigen werden inbeslaggenomen.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

NVDR.
Iedereen moet weten dat het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties -AREI- niet van toepassing is op de NMBS. Dat wil zeggen dat zij zelf mochten aanmodderen en daardoor vele kabels NIET volgens de regels van goed vakmanschap werden aangelegd die daardoor snel en gemakkelijk en zonder risico te slopen zijn. We hebben veel foto's van voorbeelden hoe het NIET moet. De NMBS werd door de "Sossen" in ruil voor stemmen, vol "rode rakkers" gestopt die niet de vereiste opleiding hadden
.


En van de tientallen foto's die wij bezitten. Als de NMBS onderworpen zou zijn aan het AREI, keuringen vr indienstellingen zouden ondergaan, zou zoiets niet kunnen. De "Sossen" hebben in dit land alles verknoeid.
Erik Verbeeck
Hoofdredacteur - deskundig in conformiteit elektrische installaties

Artikel n : 11/14/5675
Geplaatst  : 19:33 21/11/2014
Redactie Morsum Magnificat Professioneel

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.