Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926325





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Onthaal nieuwe inwoners één en al ijdelheid van het Bestuur.
16 november 2014
Waren de burgemeesterssjerp en schepenlinten voor deze gelegenheid echt nodig? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.839.100
Tremelo 16 november 2014.

Deze morgen werden de nieuwe bewoners van Tremelo op het gemeentehuis ontvangen, de burgemeester voor de gelegenheid "Pauw" Dams -Open Vld- was fier als een Pauw met zijn burgemeesterssjerp, waarom is dat in godsnaam, behalve als een teken van "macht", hier nodig? Ook de Schepenen hadden hun geel / zwart lintje omgedaan, één en al ongepaste ijdelheid.

Standjes.
Na het ontbijt met koffiekoeken en koffie in kartonnen bekertjes, kondigde de communicatieambtenaar Nadia Gijsemans de speech van burgemeester Paul Dams -Open Vld- aan. Dams sprak met ietwat onstabiele stem tot zijn nieuwe bewoners, we willen u de inhoud van de speech alvast niet onthouden.

Speech van Dams.

Dams begon met te zeggen dat einde dit jaar Tremelo / Baal bijna 15.000 inwoners zal tellen en dat de nieuwe inwoners terecht zijn gekomen in een gemeente waar het goed is om te wonen en om thuis te komen. Volgens hem is Tremelo een gemeente waar het gezellig is
NVDR: In het cijferwerk is Dams duidelijk niet bedreven, zijn acolieten dienden hem bij te springen, zo niet waren het 14.000 inwoners geweest, in plaats van 15.000. Omtrent de gezelligheid vragen wij ons af of dat voor iedereen geldt, ook voor zij die niet voor politiek kiezen.Wij hebben daar alleszins nog niet veel van gemerkt, integendeel-. Of het trouwens binnen het bestuur zo gezellig is een andere vraag, daarover is het laatste woord nog niet gezegd.

Damiaandorp.
Uiteraard moest ook nog eens vermeld worden dat Tremelo de gemeente is waar de heilig verklaarde Pater Damiaan geboren is en het gemeentebestuur is bezig om het Damiaanmuseum te renoveren en te vernieuwen zodat het een eigentijds museum wordt dat over enkele maanden bezocht kan worden.
NVDR :
Damiaan zou zich omkeren in zijn graf mocht hij terugkeren naar Tremelo en de decadentie in zijn
geboortedorp aanschouwen-


Openbaarheid van Bestuur.
Volgens Dams is in Tremelo ook participatie en communicatie belangrijk. De burger kan via de diverse adviesraden actief deelnemen aan het beleid. Het bestuur tracht de burger zo goed mogelijk te informeren over de gemeentelijke dienstverlening en activiteiten.
NVDR:  Dat kan allemaal goed zijn maar deze redactie heeft de afgelopen periode al meermaals mogen ervaren dat men in Tremelo amper gehoord heeft van openbaarheid van bestuur, publieke beleidsdocumenten vaak moeten via ABB afgedwongen worden-.


Dams potsierlijk als een Koning over / in "zijn" Rijk

Geen belastingverhoging.

Tremelo zal komend jaar door de crisis en de daaruit voortvloeiende besparingen, 511.000 euro minder inkomsten hebben maar, zo zegt Dams, er zal zeker geen belastingverhoging komen.


Eén en al ijdelheid, nooit gezien op een onthaaldag van nieuwe bewoners. De Secretaris hebben we van de foto weggelaten, Theo verstopte zijn gezicht voor de foto, Marie-Louise, alis "Wiske" Maes probeerde dat ook en Elynn Van Uffel ging dezelfde toer op ... bekrompenheid.

Jan Van Herck stuurde zijn kat.
Het is al lang duidelijk dat de CD&V teleurgesteld is in de politieke kwaliteiten van de OCMW Voorzitter Jan Van Herck, het is ondertussen al een publiek geheim dat het binnen het bestuur van Tremelo niet meer botert tussen de Open Vld rond Dams en de CD&V "het ergste is dat de bevolking daar het slachtoffer van is" zegt ons een bekende zakenman uit Tremelo. Jan Van Herck schitterde vandaag in afwezigheid als Voorzitter van het OCMW, het was Guilliaume Claes die in de plaats van de Voorzitter de "honneurs" mocht waarnemen. Volgens ons totaal ongepast om Claes voor deze gelegenheid te detacheren. We noteerden uit het OCMW-raad ook nog Leo Van Win en Marleen Willems, maar het was de goede vriend van Dams, Guilliaume Claes die naar voren werd geschoven.

Zieltjes winnen.

We noteerden ook Paul Van Dijck -Sp.a- die man zijn droom ooit Schepen te worden zal nooit in vervulling gaan, hij liep ook hier heen en weer, uiteraard allemaal om te trachten politieke zieltjes te winnen. Paul Van Dijck moet binnenkort -omdat hij zeventig wordt-, zijn zitje in de Socialistische Ziekenkas ter Brussel opgeven, dat zitje zou nu op de helling komen te staan, die mannen hebben hun zakken altijd open.    

Artikel n° : 11/14/5669
Geplaatst  : 12:50 16/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 18 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.