Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926325





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
"Miserie" van Binnenlandse Zaken en Democo respecteren arbeidsveiligheid niet-MM-232-09-Update1
13 november 2014
De -p-Overheid heeft een voorbeeldfunctie, of is het incompetentie? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.833.500
Brussel / Tremelo 13 november 2014.

--- Update 1 12:26 14/11/2014
Arbeidsinspectie gaat ter plaatse.
Na heel wat moeite om iemand bij de Arbeidsinspectie aan de telefoon te krijgen die fatsoenlijk Nederlands spreekt, vernemen we dat onze e-mail niet te vinden is. We krijgen het persoonlijk e-mail adres van Elise L. en forwarden de e-mail. Na tien minuten vernemen we dat er meteen een inspecteur naar het MBZ zal vertrekken. Uiteraard zijn die foto's gisteren genomen en zijn de werken wellicht gestopt.

Ministerie van Binnenlandse Zaken is en blijft een puinhoop.
Om daar iemand aan de lijn te krijgen die ons kan vertellen waarom die glazenwassers de veiligheidsregels niet respecteren, is opnieuw geen sinecure. We komen van de éne naar de andere, tot de secretaresse van de Directeur- generaal ons doorschakelt met Ann Coussement die uiteindelijk twee e-mail adressen doorgeeft waar we informatie kunnen bekomen. Kortom het Ministerie van Binnenlandse Zaken is en blijft een grote puinhoop, dat is nooit anders geweest en dat zal met de N-VA ook zo blijven.
--- einde update 1

Deze morgen waren glazenwassers aan de slag in de Koningsstraat, meer bepaald aan het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hoe onveilig dat gebeurde tart voor een ministerie elke verbeelding. We tonen hier nogmaals aan hoe schrijnend gesteld is met onze Overheid die wij steevast "Poverheid" blijven noemen. Vooral het MBZ is een grote puinhoop. Ook de werf om de hoek van Democo scoort telkens wij daar voorbij komen, slecht.

Risicobeoordeling.
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is volgens artikel 5 § 4 van Onderafdeling II " Risicobeoordeling en preventiemaatregelen" van het KB van 31 augustus 2005, verplicht om beveiligingsmiddelen aan te brengen om vallen te voorkomen. In dit geval betreft het bevestigingen tegen de gevel waar de persoon die de werken uitvoert, zijn anti- val levenslijn kan aan bevestigen. Maar hier heeft de persoon die het werk uitvoert gaan PBM en er is ook geen bevestiging.

Ladder in het raam.
In het voornoemd KB van 31 augustus 2005 is in Onderafdeling III art.8,9 en 10 is het gebruik van ladders bepaald, deze werken voldoen aan geen ekel van die eisen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken veegt ook haar broek aan de artikels 8 en 9 va de wet van 4 augustus 1994 - Opmerkingen niet limitatief -.
 


MM_232_09_Miserie_BZ.pdf  Ook DEMOCO zou beter moeten weten

Artikel n° : 11/14/5662
Geplaatst  : 20:29 13/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.