Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934140





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Paal luchtnet moet verwijderd en aftakking ondergronds gelegd.
11 november 2014
Directeur WZC boos wegens in stand houden gevaarlijke situatie aan inrit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.828.700
Begijnendijk / Tremelo 11 november 2014.

Op de hoek van de Kerkstraat en de Liersebaan in Begijnendijk ligt het Woon- en Zorgcentrum Edelweis. De ingang voor leveranciers en andere bezoekers ligt langs de Kerkstraat waar vlak aan de oprit een elektriciteitpaal is ingeplant, slechter kon niet. Directeur Noël Verellen is niet blij met de situatie, misschien gebeurt er vroeg of laat toch eens iets, een vrachtwagen die bij in- of wegrijden de paal raakt, zou goed kunnen.

Stabiliteit.
Dat er een stabiliteitsprobleem is met die paal is duidelijk, dat is al in strijd met artikel 155 van het AREI. Het zal wellicht zo zijn dat er in de grond, ter hoogte van het maaiveld, langs de kant waar de paal wordt belast, geen betonnen plaat is geplaatst die de druk van de schuifspanning en kantelmoment opvangt. Anderzijds is het ook mogelijk dat het net, de BAXB bundel, te hard is aangespannen en de "Pijl" niet gerespecteerd is zodat er te veel kracht op de paal wordt uitgeoefend.

Hoogte aftakking.
Een ander probleem is de hoogte van de aftakking die over de straat is gespannen, die hangt gemeten tegen het fietspad ter hoogte van de inrit van Hugo V., amper 4,30 meter hoog, terwijl dat 7 meter moet zijn -art.164.1a- . Een dergelijke situatie, zowel de instabiele paal als de te laag hangende aftakking, betekenen een gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie. Door een probleem met een te laag hangende aftakking gebeurde er op 17 augustus 2012 een onthoofding - zie deze link http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4882&Itemid=0

Burgemeester Willy Michiels.
We nemen daarover contact op met de burgemeester van Begijnendijk Willy Michiels, die goed genoeg op de hoogte is van deze zaak en weet te vertellen dat de Directeur van het WZC het net daar ondergronds wil zien gelegd, dat zou vijfduizend euro kosten, de burgemeester geeft dat toe. Volgens Willy Michiels zou Infrax het werk te duur vinden. We hebben Willy Michiels nog maar eens uitgelegd hoe de vork in de steel zit en dat hij niet rond de pot moet draaien. Begijnendijk, -mede- eigenaar van het net, geeft opdracht aan haar DNB Infrax die de werken moet uitvoeren en Begijnendijk betaalt het factuur, zó simpel is dat.

Melden aan FOD Economie.

De Directeur van het WZC had al lang de FOD Energie moeten inschakelen, er zijn trouwens ook al geleiders van de bundel waarvan de isolatie beschadigd is. Begijnendijk is de grote schade aan de Grote Heidestraat aan de Pijpelheide op 22 februari 1993 nog niet vergeten. Als er met de paal iets gebeurt, kan de ganse straat opgezadeld worden met een overspanning en dan gaan ze weer zeggen dat er toevallig iets gebeurde zoals Iverlek op 24 februari 1993 beweerde, was valsheid in geschrifte. Het parket van Mechelen haalde toen nog een straffere toer uit, die stelde Expert Julien Debontridder aan wiens broodheer Electrabel was! Begijnendijk zal hopelijk snappen dat Morsum Magnificat in het kader van het algemeen belang een melding plaatst bij de FOD Economie.
 
MM_232_06_Begijnendijk_Paal.pdf   meer volgt 
 
Artikel n° : 11/14/5658
Geplaatst  : 16:35 11/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 11 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.