Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934142





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB versterkt veiligheid in drie metrostations.
11 november 2014
Er wordt gewaakt over zowel de veiligheid van het personeel als de reizigers.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.828.400
Brussel / Tremelo 11 november 2014.

Maandag 10 november 2014 beschuldigde de krant La Dernière Heure in een artikel de MIVB ervan dat een metrostation -Weststation- "werd achtergelaten door de veiligheidsdienst". MIVB spreekt van een verkeerde interpretatie en benadrukt dat er gewaakt wordt over de veiligheid van zowel personeel als reiziger.

Regelmatig contact.

De MIVB benadrukt in haar persbericht dat zij regelmatig in contact staat met de politie en werd dan ook gewaarschuwd voor de noodzaak om de veiligheid te versterken in verschillende stations waar de afgelopen weken incidenten plaatsvonden.

Interventiebevoegdheid.
Echter, die incidenten overstijgen de interventiebevoegdheid van de MIVB-veiligheidsdienst. Daarom werd beslist de politieaanwezigheid in deze stations te versterken. Parallel met deze actie hebben de ordediensten gevraagd dat het controle- en interventiepersoneel van de MIVB tijdelijk op de achtergrond blijft. De multimodale medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en de rest van het MIVB-personeel in het station, vallen niet onder deze maatregel.

Nauwe samenwerking.
De MIVB werkt nauw samen met de ordediensten die instaan voor de veiligheid. Ze volgt ook strikt de aanbevelingen om de veiligheid van medewerkers en klanten te verzekeren. Er vonden al verschillende
gezamenlijke acties plaats met de federale, de lokale politie en de MIVB-veiligheidsdienst en er zijn er ook al andere gepland.De veiligheid van Weststation en alle andere stations blijft dan ook verzekerd, aldus nog het persbericht.

Bron : MIVB
Bewerking : jvds
 
Artikel n° : 11/14/5655
Geplaatst  : 11:32 11/11/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.