Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934142





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parket Leuven publiceert over de RvdJ onwaarheden op haar website.
09 november 2014
Raad voor de Journalistiek vzw kan geen onafhankelijke instelling zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.824.100
Leuven / Tremelo 08 november 2014.

Nergens in de wetgeving is te vinden dat, wie journalistieke activiteiten ontplooit, verplicht bij een vereniging moet aansluiten en verplicht  is om over een perskaart of doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken te beschikken. Het is de politiek en de justitie - twee handen op een buik - die na de moord op Andre Cools de pen van de journalisten nog meer wilden vast houden. Iedere rechtgeaarde journalist weet dat de politiek en de justitie diens pen hanteren en wie niet in hun gareel loopt zal het –zoals Morsum Magnificat- geweten hebben, persvrijheid is een ijdel begrip.

Wet van 7 april 2005 " Bronbescherming".

Het bewijs van wat wij hierboven stellen vindt men in de wet op het bronnengeheim van 7 april 2005 -BS 27 april 2005 - Voor de toepassing van het bronnengeheim omschrijft deze wet de journalist als : " journalisten, dus eenieder die als zelfstandige of loontrekkende werkzaam is, alsook iedere rechtspersoon, en die regelmatig een rechtstreekse bijdrage levert tot het verzamelen, redigeren, produceren ". In deze wetgeving is er nergens sprake van perskaart of de Raad voor de Journalistiek.

Niet onafhankelijk.
In de loop van de rechtszaak die Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur tegen de RvdJ in 2009 met een kort geding heeft ingespannen, is het duidelijk dat de Raad voor de Journalistiek niet onafhankelijk is, advocaat Eline Tritsmans heeft dat in haar besluiten opgenomen, hier één voorbeeld daarvan.

Hoge Raad.
Morsum Magnificat is het niet eens met de vermelding op de website van het Parket van Leuven en laat dat aan de Hoge Raad voor de Justitie weten, wij wensen dat het Parket van Leuven minstens "onafhankelijk" verwijdert en vraagt ook aan de HR of het parket van Leuven wel dergelijke publiciteit voor een vzw die niet op rechtgevend initiatief is opgericht waar de overheid voor vijftig procent financiert publiciteit kan plaatsen, het parket niet zelf haar onafhankelijkheid in vraag stelt.

NVDR.
Meer volgt na het ontvangen van het Arrest van 28 oktober 2014 van het Hof van Beroep te Brussel dat wij nog niet ontvangen hebben.   


Artikel n° : 11/14/5651
Geplaatst  : 8:50 9/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Onafhankelijk onderzoeksjournalist - Hoofdredacteur.
Laatste update ( 09 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.