Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934143





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parket Leuven vraagt via kantschrift naar de bekende weg-Update1
08 november 2014
Morsum Magnificat was reeds in 2006 als pers door het parket van Leuven erkend.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.824.000
Leuven / Tremelo 08 november 2014.

--- Update 1 6:56 9/11/2014
Verklaring.
Morsum Magnificat wilde in deze zaak - klacht van Dams bij zijn politie -, nadat ze daartoe pogingen hadden ondernomen, geen verklaringen bij de politie PZ BRT afleggen. Het parket gaf daarom opdracht aan de politie van Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen om de verklaring te noteren, dat gebeurde op 5 november 2014. Over de wijze van optreden door wijkagent V.D.S., hebben we geen enkele opmerking. In tegenstelling tot de houding van de politie van Tremelo, was deze agent correct en vriendelijk, je zou bijna zeggen "de politie uw vriend". U leest hier naar aanleiding van de klacht van burgemeester Paul Dams -Open Vld- Tremelo, de verklaring van 5 november 2014 om 11:00u .

Glazen huis.

Morsum Magnificat heeft over wat er toen met de publicatie fout is gelopen, primo; vrij snel een rechtzetting geplaatst, secundo;haar excuses aan Dams aangeboden. Maar de klacht is anderzijds als een politieke  afrekening en intimidatie te aanzien. Burgemeester Dams had evengoed aan de redactie een Recht van antwoord kunnen vragen, of laten weten dat de publicatie niet klopte. Maar Dams loopt liever meteen naar zijn  flikken die voor tientallen andere strafbare feiten van hem de ogen moeten sluiten, daarover zullen ze nog uitleg moeten geven. Tremelo zal lik op stuk krijgen, dossiers werden met succes al ingediend bij de Arbeidsauditeur, het parket én het Comité P, alles met voldoende bewijsmateriaal. Als de Gouverneur van Vlaams Brabant, burgemeester Dams de hand boven het hoofd blijft houden, zullen ook stappen tegen de Gouverneur worden gezet.
--- einde update 1

In het kader van de klacht die door burgemeester Dams van Tremelo tegen Morsum Magnificat bij zijn politie werd geplaatst, vraagt het parket van Leuven in haar kantschrift naar de journalistieke activiteiten van de hoofdredacteur van Morsum Magnificat en dat is zeer vreemd. Immers in 2006 heeft de hoofdredacteur van Morsum Magnificat reeds een aanvraag ingediend om als journalist bij de persdienst van het parket erkend te worden.

Accreditatie toegekend.
Na de aanvraag van 23 november 2006, kende de persdienst van het parket van Leuven een accreditatie toe. Als gevolg daarvan werd Morsum Magnificat op de perslijst geplaatst en voor diverse persactiviteiten van het Leuvense parket uitgenodigd, onder meer op 3 mei 2007. Toen de website van het parket van Leuven later werd gewijzigd en de toegang op een andere wijze werd georganiseerd, hebben wij geen moeite meer gedaan om ons aan het nieuwe systeem aan te passen. Het énige wat sindsdien is gewijzigd, is het feit, dat Erik Verbeeck zijn ontslag heeft gegeven uit de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw, een vereniging die door Ingrid Lieten via Vlaams Belastinggeld werd omgekocht om de regels van de RvdJ te onderschrijven. De VJV vzw laat zich journalistiek aan banden leggen terwijl ze niet dezelfde rechten hebben als de leden van de ABB in wiens schoot de RvdJ is opgericht.

Raad voor de Journalistiek.

Het parket van Leuven dweept ook met de RvdJ, een vzw die voor 285.000 euro per jaar door de -p-overheid wordt gefinancierd en de rest door mediabonzen als Aurex -HLN-, Corelio -DS-HN- en Roularta. Door het feit dat de RvdJ door de politiek gefinancierd wordt kan de RvdJ nooit onafhankelijk functioneren en daarom erkent Morsum Magnificat de RvdJ niet. De RvdJ is ook niet bij wet opgericht en heeft bijgevolg geen wettelijk karakter. Ze stellen zich op als een Rechtbank voor journalisten maar ze zijn niet onafhankelijk.

Niet onafhankelijk.
Het parket van Leuven maakt op haar website publiciteit voor de RvdJ, http://www.cass.be/parket/leuven/pers_links.html
 Daarmee laat justitie in haar kaarten kijken en kiest duidelijk voor een vzw die NIET onafhankelijk is en NIET bij wet is opgericht. Morsum Magnificat gaat daarover aan de Hoge Raad voor de Justitie ook vragen stellen. Op pagina 28 van de besluitvorming tegen de RvdJ heeft advocaat Eline Tritsmans haar grieven over de zogenaamde onafhankelijkheid van de RvdJ geformuleerd. 

                Morsum Magnificat spreekt het parket van Leuven tegen :
           Raad voor de Journalistiek is niet bij wet opgericht en niet onafhankelijk.
           Wij vragen aan de Hoge Raad voor Justitie om de website van het parket 
           van Leuven te doen aanpassen


Democratie.

Het is de politiek en de justitie die de journalisten veel te veel in de hand hebben, dat is een groot gevaar voor de democratie, dus, de pen van Morsum Magnificat zal men niet kunnen vasthouden. Het is ongehoord dat het parket van Leuven op haar website verwijst naar de Raad voor de Journalistiek, een vzw die niet bij wet is opgericht. Bovendien en behoudens een vergissing van onzentwege, is er geen enkel artikel in het wetboek dat zegt dat het verplicht is, dat wie een journalistieke activiteit ontplooit, een perskaart moet bezitten.

Pen vasthouden.
De RvdJ is er om de kritische pen van iedereen aan banden te leggen, de vuile was mag nooit echt boven komen. Marc Helsen, de bekende reis- en gatlikjournalist zei "journalistieke vrijheid is er zolang je niet te dicht komt" en dat klopt, maar bewijst ook dat er in de letterlijke zin van het woord, geen echte persvrijheid is. Morsum Magnificat zal zich daartegen blijven verzetten.

Artikel n° : 11/14/5650
Geplaatst  : 14:26 8/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
Onafhankelijk onderzoeksjournalist - Hoofdredacteur.

Laatste update ( 09 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.