Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928643





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk betaalt mee voor de grootsheidwaanzin Werchter.
23 maart 2007
Vragen in de gemeenteraad over bijdrage politiezone BRT


Bezoekers website Morsum Magnificat : 224.400
Betekom / Begijnendijk 22 maart ?07.>

Gisteren was er onder zeer matige publieke belangstelling de gemeenteraad te Begijnendijk, we geven hier verkort enkele merkwaardige items:

Van Der Veken kan niet van schermen lezen.
Er werd hopeloos lang gezeverd over een punt dat de oppositie ?Samen?, net zoals bij een vorige gemeenteraad, nog maar eens diende op te rakelen.
Van Der Veken wil dat de gemeente de dagorders ook in een geprinte versie verstuurt, de onderwijzer geeft daarvoor drie redenen op;
-Er komen soms via e-mail twee berichten kort na elkaar, dat komt omdat een eerder verstuurde e-mail onvolkomenheden of fouten bevat en er dan een tweede volgt met de correcties.
-Het (te)moeilijk is om na te gaan welke de juiste versie is en men alles moet afprinten, dat kost de oppositiepartij te veel papier en cartridges.
-Van Der Veken zegt dat hij niet op schermen kan lezen, dat komt ons voor een onderwijzer zeer vreemd over. (Is d?t het algemene niveau van de personen die onze jeugd moeten voorbereiden op de toekomst ?)  Als we zijn reacties, antwoorden en gedragingen observeren, dan denken we ; Wat is dat voor een slappe oppositie.

Energie.
Blijkbaar moet Begijnendijk voor belangrijke beslissingen beroep doen op andere gemeenten, het is de gemeente Lubbeek, die hier ? Carte blanche ? heeft gekregen om te bepalen waar Begijnendijk energie aankoopt, natuurlijk wordt het Luminus, Lubbeek is de gemeente waar de  PBE is gevestigd en zij zijn netbeheerder voor elektriciteit !  Of Luminus de beste, goedkoopste keuze was kunnen we ons alleen maar afvragen.  


Grootheidswaanzin
Op punt 25 van de gemeenteraad van vanavond werd de gemeentelijke bijdrage van Begijnendijk voor de politiezone BRT besproken, de oppositie had haar bedenkingen over de forse stijging van de  bijdragen aan de politiezone BRT, we citeren :
2005 : 550.000 ?
2006 : 510.000 ?
2007 : 690.000 ?
Jos Van Vlasselaer legde uit, dat de tendens overal is dat men genoeg vraagt om als er overschot is, het dan terug te geven, burgemeester Willy Michiels argumenteerde dat de kosten voor tussenkomst van ondermeer de Federale Politie voor Werchter ook steeds toenemen !
Het komt dus hier op neer, dat Begijnendijk voor de grootheidswaanzin en massahysterie van de organisatoren van het festival te Werchter mee moeten opdraaien. Kan Begijnendijk ook wat meegenieten van de winst ? Moeten de organisatoren niet zelf de veiligheid organiseren ?

Meer nieuws over de gemeenteraad van Begijnendijk in Mordsum Magnificat 139.
Voor de abonnenmentsvoorwaarden neemt contact  via de uitgever van Morsum Magnificat :


 

www.morse-press.be

Laatste update ( 25 maart 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.