Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927202





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo : Arbeidsauditeur volgt visie maatschappelijk werkster en fluit BCSD terug.
04 november 2014
Correct sociaal verslag doet het Bijzonder -politiek- Comité Sociale Diens de das om.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.815.700
Tremelo 04 november 2014.

Gisteren behandelde de Arbeidsrechtbank in Leuven een zaak tegen het OCMW van Tremelo welke betrekking had op een beslissing van dat OCMW die weigerde om een niet terug te vorderen steun aan een gerechtigde te leveren in de vorm van duizend liter stookolie. De OCMW Voorzitter Jan Van Herck had zich over deze zaak laten ontvallen dat het OCMW niet tegemoet zou komen, tenzij de Rechtbank hen dat oplegt, "laster" zegt Carl Devlies in zijn besluiten. Toch is er van de uitspraak van Jan Van Herck bewijsmateriaal.

Gestudeerd.
De arbeidsauditeur Hans Baeke was duidelijk in zijn zienswijze en stelde dat was aangetoond dat cliënt-en- behoeftig zijn, daarmee de visie volgend van de maatschappelijk werkster die in haar sociaal verslag van 13 mei 2014 aan de raad had geadviseerd de steun toe te kennen. Ook na een huisbezoek van 26 mei 2014 bevestigde de maatschappelijk werker die behoeftigheid. De auditeur gaf bovendien nog een lichte sneer aan de Tremelose OCMW raad door te stellen dat de maatschappelijk werkster iemand is die daarvoor gestudeerd heeft, ervaring heeft en het best geplaatst om te oordelen omtrent de behoeftigheid van de aanvrager-s-. Met andere woorden, de raadsleden zijn onvoldoende onderlegd in de materie. -Dus beslissen zonder geplaagd te zijn door enige kennis, dus met de natte vinger,red". Uitspraak op 1 december 2014.

Advocaat.
Het OCMW van Tremelo zit in geldnood en moest recent een renteloze lening bij de gemeente aanvragen. Niettegenstaande het OCMW per maand 200.000 euro personeelskosten opslorpt, doet ze toch beroep op advocaat Carl Devlies -CD&V- toevallig is de OCMW Voorzitter van Tremelo ook van CD&V signatuur. Moeten we er nog een tekeningetje bij maken? Is dit soms wanbeleid en verspilling van belastinggeld? Waar blijft de ijzeren hand van de Secretaris?

Géén dure advocaat.

In tegenstelling tot het OCMW verdedigde de gerechtigde-n- zichzelf voor de rechtbank, die kan zich immers geen dure geldverslindende advocaat veroorloven en bovendien, wie is er beter op de hoogte van het dossier dan zijzelf

Veiligheid.
Het Auditoraat heeft ondertussen ook kennis kunnen nemen van de "Waarschuwing" die het OCMW van Tremelo heeft ontvangen over de onveilige situatie betreffende de nooduitgang / vluchtweg van de raadszaal waar soms ook publiek aanwezig is. Het OCMW van Tremelo kreeg daarover instructies van de Arbeidsinspectie maar is op de koop toe eigenwijs en sputtert tegen door WASO te verwijzen naar de verkeerde wetgeving. Wie naar de OCMW Raadszaal van Tremelo komt, heeft naar de 1e verdieping enkel toegang via de lift, mocht er brand uitbreken is er via het dak geen veilige vluchtweg. Morsum Magnificat heeft dat in mei 2014 aangekaart en WASO heeft dat moeten beamen.  

Artikel n° : 11/14/5642
Geplaatst  : 8:55 4/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 05 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.