Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927106





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gevaarlijke aftakking Schrieksebaan 172 dankzij Morsum Magnificat ondergronds en veiliger.
02 november 2014
Wat heeft Tremelo met de miljarden dividenden gedaan die Electrabel uitkeerde?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.813.600
Tremelo 02 november 2014.

De elektrische aftakking van de woning aan de Schrieksebaan is enkele jaren geleden bij het kuisen van de rioolmond door de inrichting van de vrachtwagen beschadigd, het muurijzer geplooid en een hoek van het metselwerk van de woning los gekomen. De elektriciteitspaal aan de overkant van de straat staat scheef waardoor de stabiliteit van die steun - art.155 ARE- in vraag is. Omdat de paal wellicht door de trekkrachten die er door dat ongeval-?- op uitgeoefend, scheef staat, hangt ook de aftakkabel te laag over het wegdek -art.164.1a AREI- en is er nieuw gevaar waarvoor zelfs de politie bevoegd is! Maar in Tremelo wordt de pen van de politie door de burgemeester Dams vast gehouden.

Eandis herstelde.
In het kader van de onthoofding van Walter De Hondt heeft Morsum Magnificat een nieuwe survey naar gevaarlijke aftakkingen op het getouw gezet, daarbij de niet conformiteit van die aftakking bij Eandis op 18 augustus 2014 met document LS1408001 aangekaart.

Burgemeester en Schepen Openbare Werken Dams faalt.
Ondertussen heeft Eandis de aftakking ondergronds gebracht, alleen de kabel- tv van Telenet moet nog weggenomen worden. Morsum Magnificat toont hier het wanbeleid van Paul Dams opnieuw aan. Het is de wettelijke taak van een burgemeester te waken over de veiligheid in zijn gemeente en dat doet Dams minstens onvoldoende of helemaal niet.

FOD Economie.
Niet alleen Eandis, maar ook het bevoegde ministerie van Economische Zaken werd geïnformeerd, tenslotte is het de FOD Economie die het hoge toezicht heeft op de conformiteit van de elektrische installaties, maar die taak nog nooit fatsoenlijk ter harte heeft genomen! Met haar e-mail van 13 oktober 2014 heeft de FOD Economie zich hopeloos belachelijk gemaakt, erger nog, haar incompetentie getoond. Volgens Chantal De Pauw  zou die aftakking aan de Schrieksebaan 172 niet onderworpen zijn aan artikel 164 van het AREI wat een absolute blunder is! Als dat niet het geval was geweest, dan zou Eandis die aftakking, met alle kosten van dien,  niet ondergronds hebben gebracht, Chantal gaat af als een gieter. Chantal De Pauw is regelmatig te horen bij de "Inspecteur" op Radio2, maar Morsum Magnificat is Vrt niet en wij laten ons door de -p-overheid niets  wijs maken. In MM_229_11 augustus 2014 brachten wij die aftakking in beeld, de andere niet conforme elektrische installaties in publieke plaatsen, die in at artikel voorkomen, werden nog niet hersteld, dat komt nog  wel.

Morsum Magnificat doet beter dan burgemeester Dams !
Aftakking nu ondergronds dankzij Morsum Magnificat.


De laagspanning ligt al ondergronds, alleen de kabel-tv van Telenet -Teleslet- moet nog weggenomen worden.

Zelfs geen dankjewel.
Toen wij op 18 augustus 2014 om 10:30u over de gevaarlijke aftakking een gesprek hadden met de 85 jarige bewoonster. Mevrouw C., beklaagde de vrouw zich over het feit dat de aftakking en de gevel van haar huis destijds beschadigd werd. De verzekering betaalde blijkbaar en de schade werd summier hersteld. Eandis had toen reeds de aftakking ondergronds moeten brengen. Mevrouw C., weet ook dat de kabel niet hoog genoeg hangt. De dame haalt de schouders op en zegt "wat kunnen we daartegen doen", maar Morsum Magnificat beloofde stappen te zetten, over Dams was ze niet te spreken. Ondertussen is de aftakking hersteld, maar we hebben van mevrouw C.,niets mer gehoord, zelfs geen dankjewel, die beleefdheid hebben ze in Tremelo niet eens, ondank is 's werelds loon.
          
Artikel n° : 10/14/5640
Geplaatst  : 7:31 2/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 02 november 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.