Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928643





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Proces Partijfinanciering Vlaams belang
22 maart 2007
Vraag tot wraking bepaalde Raadsleden afgewezen.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 224.200
Betekom / Brussel 22 maart 2007 18:20

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG:

ZAAK PARTIJFINANCIERING: GEEN SPRAKE VAN EERLIJK PROCES

Zopas deed de Raad van State uitspraak over de wrakingsverzoeken van het Vlaams Belang inzake de
procedure tot schrapping van de financiering van onze partij.

De Raad van State antwoordde negatief op de vraag van het Vlaams Belang om een onderzoek in te stellen naar mogelijk lidmaatschap van haar leden van de Loge van het Grootoosten. De uitspraken van de Grootmeester van deze loge, die publiekelijk zijn leden heeft opgeroepen om het Vlaams Belang ?ook in hun professionele leven? te bestrijden, betekenen volgens de Raad van State niet dat deze leden dat ook effectief doen. De Raad van State is dus van oordeel dat de Grootmeester de uitspraken slechts in persoonlijke naam heeft gedaan, en niet in naam van de Loge. Een merkwaardige redenering, want het bewuste interview ging net over de Loge en de gedragscode van haar leden. In een land als Belgi? vindt het hoogste administratief rechtscollege het blijkbaar normaal dat sommige Staatsraden tegelijk rechter en partij zijn, en oordelen over een partij die zij volgens de voorschriften van de Loge dienen te bestrijden.

Verder had het Vlaams Belang de wraking gevraagd van 16 van de 22 zetelende Staatsraden. Slechts twee Staatsraden - Leroy en Quertainmont van het ?Centre du Droit Public?, een vereniging onder leiding van de echtgenoot van minister Onkelinx en onder directie van de advocaat van de tegenpartij die openlijk zegt te strijden ?tegen extreemrechts? - werden ook daadwerkelijk gewraakt, trouwens ook op verzoek van de auditeur. De advocaten van het Vlaams Belang hadden aangetoond dat ook andere Staatsraden duidelijke banden hadden met politieke partijen. De Raad van State is echter van mening dat het feit dat een aantal van haar rechters daadwerkelijk op een politiek kabinet heeft gewerkt of werd benoemd door een politieke partij, niet betekent dat deze Staatsraden ook politiek bevooroordeeld zouden zijn.

De absurde gedachtekronkels van de Raad van State maken nogmaals duidelijk dat van een eerlijk proces allerminst sprake is en dat het hier om een zuivere politieke afrekening gaat.

Frank Vanhecke                        Jurgen Ceder
Voorzitter Vlaams Belang           Hoofd Juridische Dienst

 


 

Laatste update ( 23 maart 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.