Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926326





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Raadszitting Tremelo keurt commercieel voorstel vzw Mobiel goed-Update1
31 oktober 2014
De lijken vallen uit de SVK Social kast, Tremelo kan de rekening betalen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.810.000
Tremelo 30 oktober 2014

--- Update 1 11:15 31/10/2014
Nieuw verzoek aan WASO.
Deze redactie diende op 29 oktober 2014 een nieuw verzoek in bij WASO om het doel van de Raadszaal, er onder meer openbare vergaderingen te organiseren, tot zo lang het OCMW niet voldaan heeft aan haar wettelijke verplichtingen zoals in het document van 14 oktober 2014 door de Arbeidsinspectie is vermeld. Het is niet te verantwoorden om in een dergelijk lokaal, waar het publiek enkel en alleen via de lift toegang heeft, in gebruik te nemen. Er is bij onheil of brand geen enkele deugdelijke, laat staan wettelijke vluchtweg.
--- einde update 1

Op 28 oktober 2014 was er om kwart voor acht, bij het OCMW van Tremelo, in hun raadszaal die niet in orde is met de veiligheidsvoorschriften, weer een OCMW raadszitting. Raadslid Guilliaume Claes was er weer niet, "in het buitenland" mompelde de Voorzitter Jan Van Herck. Meteen werd geopend met het afvoeren van punt drie "wijziging rechtspositieregeling van OCMW personeel", personeelskosten die nota bene tweehonderdduizend euro per maand opslorpt, maar het OCMW van Tremelo heeft wel geld veil om in een vrij eenvoudige rechtszaak voor de Arbeidsrechtbank, advocaat Carl Devlies uit Leuven in te  huren. Een advocaat  die toevallig ook dezelfde politieke kleur heeft als de OCMW Voorzitter Jan Van Herck, de CD&V.

Vzw Mobiel.
Wim Timmerman, Directeur van de Vzw mobiel en een medewerker zijn mede een informatiemap hun project betreffende het vervoer van minder validen komen toelichten. Aangezien het aanwezige publiek, waaronder Morsum Magnificat, verstoken bleef van die informatiemap, hebben wij zelf contact genomen met de vzw Mobiel, Directeur Wim Timmerman heeft ons prompt de infomap toegestuurd en nog een woordje uitleg gegeven. Het OCMW van Tremelo heeft hier qua asociale ingesteldheid nog maar eens in haar kaarten laten kijken. De vzw Mobiel zal zeker goed werk leveren, maar wie echt dient vervoerd te worden, zal daarvoor wel moeten -kunnen- betalen, vaak moet het OCMW die kosten ook op zich nemen. Bovendien moet er kilometervergoeding betaald worden vanaf de plaats waar de vrijwilliger vertrekt. De Vlaamse Overheid en de Provincie zijn hoofdsponsors en dat is tenslotte ook met belastinggeld ...

Aankoop bestelauto.
Na de voorstelling van de activiteiten door vzw Mobiel keurde de raad het project goed, waarbij Tremelo een bestelauto voor het vervoer van minder validen dient aan te kopen. Onbegrijpelijk wanneer we weten dat het OCMW van Tremelo tijdens de gemeenteraad van 23 oktober 2014, met de verkoop van gronden voor 623.800 euro in het vooruitzicht, om een renteloze lening van 400.000 euro is komen bedelen. De vzw Mobiel kan dat voertuig ook zelf aankopen, maar dan is de kilometervergoeding door de betrokkene minder valide te betalen, 0,28 eurocent in plaats van 0,20 eurocent wanneer Tremelo het voertuig aankoopt. Hier de link naar de vzw Mobiel http://www.meermobiel.be/nl/transport/results/detail/MMC/116/3000
. Tremelo moet voor de aankoop van de auto ook 0,10 euro per inwoner betalen, wat neer komt op 1.500 euro.  We komen op de werking van de vzw Mobiel nog terug.

Lijken uit de kast.
Over de vereffening van de SVK Social werd bekend dat de vijf betrokken gemeenten -waaronder Tremelo- 82.000 euro mogen ophoesten en er nu onmiddellijk 5.825 euro bij wijze van provisie aan  advocaat Mommaert -vereffenaar- moet worden betaald. Daarbuiten worden vanaf 1 november 2014 maar liefst 10 woningen naar het OCMW van Tremelo overgeheveld, of dat allemaal uit de kast gevallen lijken van SVK Social zijn, zal later nog blijken. Het is dan ook in dit kader vreemd dat het OCMW haar personeel van de klusjesdienst ontslaat, of half time wil laten werken. Wie gaat die 10 woningen in orde brengen zodat ze voldoen aan het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode, of gaat het OCMW in haar boosheid blijven volharden zoals in de Kalvennestraat, de Leuvensebaan en de Baalsebaan?

Bevolking betaalt.
Voor de samenwerking met SVK SPIT zal er per inwoner van Tremelo 0,25 euro worden gevraagd, dat betekent zo'n 3.750 euro per jaar. Anderzijds is Tremelo in overtreding met het Besluit van de Vlaamse regering -BVR- van 29 september 2009 dat gemeenten verplicht om een leegstandregister aan te leggen die de leegstand en krotbelasting regelt. Het OCMW van Tremelo betaalt zich blauw aan huurwoningen terwijl de Voorzitter bij toepassing van artikel 134 Bis van de nieuwe gemeentewet leegstaande woningen kan opeisen en die woningen vaak met weinig geld in conformiteit met artikel 5 van het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode kunnen opknappen en verhuren. Het OCMW kan eveneens subsidies ontvangen om ongeschikte woningen, geschikt te maken. Maar in Tremelo wordt personeel van de klusjesdienst ontslagen om dat vrijgekomen geld op een andere onverstandige wijze uit te geven. Een OCMW van een gemeente met nog geen vijftienduizend inwoners waarvan de personeelskost 200.000 euro per maand bedraagt in niet te verantwoorden.      
   
Artikel n° : 10/14/5633
Geplaatst : 7:09 31/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  - Hoofdredacteur

Laatste update ( 31 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.