Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926327





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Russische importstop : Komende weken betaling vergoedingen.
29 oktober 2014
EU Commissie beslist om over te gaan tot uitbetaling.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.807.300
Brussel / Tremelo 29 oktober 2014

Naar aanleiding van het Russische importverbod voor onder meer groenten en fruit, hadden Belgische telers de mogelijkheid om bij de Europese Commissie een aanvraag in te dienen voor een vergoeding bij interventie en niet-oogsten. Ondertussen zijn alle aanvragen van de lidstaten ontvangen door de EC die op 28 oktober 2014 besloot over te gaan tot betaling.  

Europese noodmaatregel.
Gedurende de periode van 18 augustus tot en met 3 september konden telers van appels, peren, bloemkool, broccoli, witte en rode kool, wortel, komkommer, paprika en tomaat een aanvraag indienen voor extra steun voor interventie of voor niet-oogsten, als gevolg van de Russische importstop. Deze extra steun kaderde in een Europese noodmaatregel.

Komende weken uitbetaling.
België heeft in totaal voor € 5.370.490 aan steun aangevraagd. Dit cijfer omvat de maatregelen interventie -uit de markt neming- en niet-oogsten, zowel voor Vlaanderen als Wallonië. Alle aanmeldingen zijn bij de Europese Commissie ingediend op 22 september, waarna de Commissie gisteren heeft meegedeeld dat de steun, na controle, tijdens de komende weken kan worden uitbetaald aan de betreffende telers, op basis van de bedragen die initieel bekend gemaakt werden.

Ongeziene schade.
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Landbouw: “Het politiek gemotiveerd Russisch importverbod voor voedingsproducten brengt voor heel wat Vlaamse telers een ongeziene schade met zich mee. Ik ben tevreden dat de Europese Commissie tegemoet komt aan onze vraag tot steun zodat de verliezen voor de sector maximaal kunnen worden beperkt.”

Bron : Woordvoerder Joke Schauvliege
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/14/5626
Geplaatst : 11:01 29/10/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.