Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926328





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Goliath politieactie tegen rondtrekkende inbrekersbendes in regio Dendermonde.
24 oktober 2014
Vijf personen opgepakt wegens drugsbezit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.799.300
Brussel / Tremelo 24 oktober 2014

Opnieuw werd door de lokale en federale politie tijdens de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 oktober 2014 een grootschalige controleactie “Goliath” gehouden in het arrondissement Oost-Vlaanderen/Dendermonde. In het totaal zijn er 694 voertuigen en 304 personen gecontroleerd. Vijf personen met drugs op zak zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Het doel.
In de eerste plaats is de goliathactie gericht tegen woninginbraken, homejackings en rondtrekkende dadergroeperingen en in de tweede plaats tegen -verkeers-criminaliteit in het algemeen. Ook het arrondissement Oost-Vlaanderen/Dendermonde wordt geconfronteerd met verschillende criminaliteitsvormen, zoals woninginbraken die een zware impact hebben op de bevolking. Inbraken in woningen en in andere gebouwen maken dan ook deel uit van de lijst van fenomenen die volgens de bestaande zonale veiligheidsplannen -ZVP- en het Nationaal Veiligheidsplan 2012-2015 -NVP- door de politiediensten prioritair moeten worden aangepakt. In de strijd tegen deze criminaliteitsfenomenen worden regelmatig op lokaal en regionaal niveau talrijke acties opgezet. Ook op het arrondissementele niveau worden deze fenomenen aangepakt door het organiseren van grote acties op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Bij een dergelijke FIPA-actie -Full Integrated Police Action- worden middelen en personeel van de lokale politie en van de verschillende diensten van de federale politie, gezamenlijk en geďntegreerd ingezet.

Extra middelen.

Nagenoeg alle lokale politiediensten van het arrondissement Oost-Vlaanderen/Dendermonde namen deel aan de actie van afgelopen nacht, in totaal 109 personeelsleden van de lokale en federale politie. Behalve het uitvoeren van patrouilles werden er ook diverse controleposten opgericht aan de belangrijkste verbindingswegen en aan de op- en afritten van de autosnelwegen. Ook werden er controles uitgevoerd in en rond de spoorwegstations. Ter ondersteuning van deze arrondissementele actie zette de federale politie ook bijkomende middelen en personeel in zoals speurhonden en drugshonden, een helikopter, de Wegpolitie Oost-Vlaanderen, de Spoorwegpolitie alsook personeel van het Arrondissementeel Informatie Kruispunt -AIK- en de Coördinatie- en steundirectie.  Voor bijkomende expertise kon een beroep gedaan worden op de Dienst Vreemdelingenzaken.

Resultaten.
De actie vond plaats tussen 19.30 en 2.30u. en in totaal werden 694 voertuigen en 304 personen gecontroleerd waarvan er 3 personen geseind stonden als op te sporen en 2 personen illegaal in het land verbleven. Ook werden vier voertuigen in beslag genomen voor onder andere niet-verzekering en gebruikt voor drugtrafiek. Eén bestuurder reed zonder een geldig rijbewijs, drie legden een positieve ademtest af en één chauffeur reed onder invloed van drugs. Vier auto’s waren niet in orde met de technische keuring. Verder werden er tijdens de actie grote hoeveelheden drugs aangetroffen waaronder meer dan 500 gram cannabis, afzonderlijk vacuüm verpakt in kleinere zakjes en 50 gram hasj. Vijf personen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

NVDR.
Het is toch merkwaardig, dat al deze acties ten spijt, de inbraken niet verminderen, integendeel toenemen en de politie beroep doet op de burgers om mee te kijken naar verdachten en hun handelingen. Stel, dat burgers dat effectief met alle risico's van dien zouden doen en er dan wél resultaat zou zijn, staat de politie en zéker de politiek dan niet voor schut?


Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/14/5621
Geplaatst : 19:48 24/10/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Laatste update ( 25 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.