Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926328





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Burgemeester Dams krijgt opdracht van de Arbeidsinspectie.
23 oktober 2014
Arbeidsauditeur gaf opdracht tot onderzoek arbeidsveiligheid door WASO.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.796.800
Brussel / Tremelo 23 oktober 2014.

Op 16 juni 2014 zei burgemeester Paul Dams tegen deze redactie " Wie mij gerust laat, laat ik ook gerust ". Anderzijds worden burgers niet aflatend aangemaand om verdachte personen bij de politie aan te geven. Wat moeten burgers doen als het wanbeleid én de politie in Tremelo de ogen sluit voor strafbare feiten omdat men bang is van Dams ? Als dat zo is, dan zal het waterde dun door de pijpen der illusie van de burgemeester stromen als Dams denkt dat Morsum Magnificat in zijn gareel zal lopen, wij zijn de kontlikjournalisten van de klassieke pers niet.

Interleuven.
Het verslag van Interleuven was inderdaad -behalve enkele details betreffende de conformiteit van de elektrische installaties-, professioneel opgesteld. Dat Interleuven, om hun broodheren -gemeente Tremelo- te beschermen, voor de strafbare feiten die ze zelf hebben vastgesteld, de ogen sluiten, kan niet door de beugel, dat heeft deze redactie persoonlijk aan Willy Yserbijt van Interleuven gemeld. Morsum Magnificat heeft daarover het laatste woord nog niet gezegd en zal daarover bij de bevoegde overheid nog vragen stellen. De belastingbetaler draait op voor de wellicht een gepeperde rekening, maar als het vernietigend resultaat bekend en de rekening betaald is, klasseert Interleuven de zaak.  

Arbeidsinspectie.
Morsum Magnificat verliest haar tijd niet met politiek, maar houdt zich bezig met veiligheid, kan zich in bepaalde domeinen deskundig noemen en trad in een rechtszaak na een elektrocutie -Leo Roland- als deskundige op waarbij de Intercommunale IEH en Electrabel nog maar eens het onderspit dienden te delven! Morsum Magnificat plaatste n.a.v. het verslag van Interleuven over Tremelo een "Melding" bij het Auditoraat te Leuven, de Auditeur gaf WASO de opdracht om op te treden en dat gebeurde snel. De Arbeidsinspectie gaat nu het vernietigend verslag ten uitvoer leggen.

Op één na de hoogste strafmaatregel.

Aangezien het volume en de aard van de strafbare inbreuken groot is, legt de Arbeidsinspectie meteen de op één na hoogste bestuursmaatregel op. Artikel 23 van het Sociaal strafwetboek van 6 juni 2010 geeft de  arbeidsinspecteurs de keuze tussen vijf "beoordelingsbevoegdheden". De hoogste, de vijfde, is onmiddellijk een Proces Verbaal, in Tremelo legt WASO wegens de ernst meteen de vierde maatregel op. Tremelo moet tegen uiterlijk 14 november 2014 een beleidsplan opstellen. Als burgemeester Paul Dams -Open Vld-, zoals men dat van hem gewend is, die maatregel naast zich neerlegt, volgt een Proces Verbaal zegt de Arbeidsinspectie. Dams zal, zoals hij dat met het personeel doet, met de Arbeidsinspectie geen spelletjes kunnen spelen.

Ontruimen.
In de loods moet het lokaal waar de prikklok staat, zoals Interleuven dat reeds had genoteerd, ontruimd worden, ook de prikklok moet verwijderd worden maar om technische redenen zou Tremelo die niet meteen kunnen verplaatsen. Ongelooflijk is dat, we begrijpen niet dat WASO dat smoesje accepteert.

Drie jaar.
Gezien de ernst en de aard van de tientallen inbreuken, zal het nog enkele jaren aanslepen vooraleer alles zal opgelost zijn, maar WASO zal de evolutie wel nauwlettend volgen, de situatie is schrijnend klinkt het daar.  Burgemeester Paul Dams moet weten dat niet iedereen in Tremelo bang is van hem en niet iedereen boter op het hoofd heeft. Anderzijds en nogmaals, "Het Volk kiest de leiders die het verdient", wat er in Tremelo  allemaal misloopt is intriest, wat minder "ijdelheid" zou zeker gepast zijn.   

Artikel n° : 10/14/5614
Geplaatst : 10:42 23/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 23 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.