Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927051





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Vier klachten tegen onbehoorlijk bestuur bij de Gouverneur.
16 oktober 2014
Niet iedereen in Tremelo beeft voor burgemeester Paul Dams -Open Vld-.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.786.200
Tremelo 16 oktober 2014

Bij het Agentschap Binnenlands Bestuur -ABB-, bij de Vlaamse Ombudsman -Bart Weekers-, bij de Inspectie RWO, bij de milieu inspectie, bij het Parket, is Tremelo wegens klachtendossiers al eerder bekend. Gisteren is  er bij de Gouverneur van Vlaams Brabant een dossier ingediend bevattende vier klachten die het wanbeleid in Tremelo illustreren, het zal wellicht een ver van mijn bed show zijn voor de ongeveer duizend zeshonderd  inwoners van Tremelo die hun stem aan hun Dams hebben gegeven. Er doet daarover nog een verhaal de ronde dat aan doktersbriefjes een volmacht zou gehangen zijn geweest, er worden drie namen genoemd van  personen die dat weten, maar in Tremelo moeten ze mekaar de hand boven het hoofd houden, zo niet valt het kaartenhuisje in mekaar.

Artikel 71 Gemeentedecreet.

In het lijvig document en 77 bijlagen dat aan de Gouverneur werd overgemaakt, wordt op diverse vlakken met bewijsmateriaal het onbehoorlijk bestuur in Tremelo aangetoond. In het besluit wordt de Gouverneur  verwezen naar artikel 71 van het gemeentedecreet :
" Artikel 71 gemeentedecreet
Onverminderd artikel 6, § 1, VIII, eerste lid, 5° van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen kan de Vlaamse Regering de burgemeester, schepen of voorzitter van de gemeenteraad  schorsen of afzetten wegens kennelijk wangedrag of grove nalatigheid. De betrokken persoon wordt vooraf gehoord. De Vlaamse Regering stelt hiervoor de nadere procedureregels vast. De schorsing of afzetting van  de schepen van rechtswege, vermeld in artikel 44, § 3, heeft dezelfde gevolgen voor zijn mandaat van voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn ".


OCMW.

In het document wordt ook de wandel en handel van het OCMW aangetoond, ook in dat dossier vindt de Gouverneur een resem bewijsstukken waarbij ook daar onbehoorlijk bestuur en het ondeskundig aanwenden van belastinggelden en het niet respecteren van de veiligheid , wordt aangetoond.

Veiligheid.
De rode draad in het verhaal is het flagrant met de voeten treden van de Arbeidsveiligheid waarbij de welzijnswet -4 augustus 1996- op een schandelijke wijze met de voeten wordt getreden en niet alleen personeel, maar ook toevallige bezoekers in openbare ruimten en gebouwen in gevaar worden gebracht.

Meer volgt.
Om de diensten van het Agentschap Binnenlands Bestuur niet in één keer te overbelasten, werd het eerste bundel beperkt gehouden, een tweede met een volgende reeks bewijzen is zowel voor de Ombudsman als voor de Gouverneur in opmaak.

Artikel n° : 10/14/5605
Geplaatst : 22:23 15/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.