Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934150





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie organiseerde tweede flitsmarathon-Update1
15 oktober 2014
Sensibilisatie voor minder verkeersslachtoffers.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.785.700
Brussel / Tremelo 15 oktober 2014

--- Update 1 10:37 16/10/2014
Schending privacy, portretrecht?
Politieagenten in Brugge wilden bij een interventie, toen iemand hen filmde vanaf het openbaar domein, niet gefilmd worden! Wij vinden het zeer merkwaardig dat ambtenaren in uniform niet gefilmd zouden mogen worden. Of het verstandig was van de persoon om later dat fragment op youtube te zetten, is wat anders.

Zonder toelating.
Bij de start van de flitsmarathon op 17 april 2014 werden ook te Oudenaarde controles uitgevoerd. Een bestuurder van een Mercedes SLC 230 reed te snel en werd aan de kant gezet, meteen kreeg de bestuurder die daar helemaal niet mee akkoord was, de meute van de aanwezige "klassieke" pers op de hals. Uiteraard werd hier door de meute de privacy geschonden, de federale politie stond er bij en keek er naar. De énige die daarover, zelfs ter plekke opmerkingen maakte, was deze redactie.


De bestuurder kreeg de meute van de pers op de hals, ook de kontlikjournalisten van de Vrt mochten niet ontbreken ze liggen daar bij de federale politie heel goed in de kast en denken zich alles te mogen veroorloven, hier het bewijs daarvan. Alleen Morsum Magnificat stelde zich bescheiden en discreet op.
--- einde update 1 

Voor de tweede keer dit jaar hebben de federale en de lokale politie een flitsmarathon georganiseerd die op zaterdagochtend om 06.00u. afliep. De politiediensten hebben daarbij gedurende 24 uur, verspreid over het hele land, de snelheid gecontroleerd. In totaal hebben ongeveer 80 politiezones en de federale Wegpolitie deelgenomen aan deze actie die als doel had de sensibilisering van de automobilist om zo de veiligheid op de wegen te verbeteren en het aantal slachtoffers bij ongevallen te doen dalen.

Voorstander van vervolgeditie. 
Tijdens de eerste editie van de flitsmarathon in april van dit jaar werd de snelheid van bijna 400.000 voertuigen -flitspalen niet meegeteld- gecontroleerd; 15.615 bestuurders werden toen betrapt op een onaangepaste snelheid en 72 automobilisten zagen hun rijbewijs ingetrokken. Wat vooral opviel tijdens de eerste flitsmarathon is dat er 24 uur lang zichtbaar minder snel werd gereden, wat een van de beoogde resultaten was van dit initiatief. Nadien gaf bij een rondvraag van het BIVV 58% van de ondervraagden aan, voorstander te zijn van een vervolgeditie. Om die reden heeft de geďntegreerde politie beslist om een tweede editie te organiseren.

Flitsboetes.
Met deze flitsmarathon, die kadert in de snelheidscampagne van het BIVV van de maand oktober - http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5904&Itemid=0 -, wil de politie bereiken dat bestuurders zich houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze zo weinig mogelijk flitsboetes moet uitdelen. Een aangepast rijgedrag zorgt bovendien voor een positieve impact op het aantal ongevallen en bijgevolg ook het aantal slachtoffers.
 
Voorlopige resultaten.
Opgelet : de cijfers van de vaste camera's -flitspalen- zijn momenteel nog niet beschikbaar en ook sommige lokale resultaten zijn nog niet beschikbaar.
- Aantal mobiele dispositieven: 382
- Voertuigen gecontroleerd door middel van mobiele radartoestellen: 252.389
- Aantal processen-verbaal voor overdreven snelheid: 9455
- Aantal ingetrokken rijbewijzen door overdreven snelheid: 39

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

NVDR.
De politievakbonden voorspelden, gezien de geplande boycot, een "flop" met maximum 5.000 uitgeschreven boetes en maximaal 100.000 controles. Zoals de resultaten, die dan nog onvolledig zijn, aantonen hadden zij het duidelijk bij het verkeerde eind en was hun voorgestelde boycot een "flop". 


Artikel n° : 10/14/5604
Geplaatst : 22:23 15/10/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 16 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.