Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934151





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Verboden mes kan heel wat ellende veroorzaken: federale politie waarschuwt
15 oktober 2014
Federale politie geeft uitleg over een regelmatig voorkomend verboden wapen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.784.800
Brussel / Tremelo 14 oktober 2014

In een persbericht van vandaag onder het motto ‘Onschuldig’ gadget is verboden wapen, laat de federale politie opmerken, dat een soort gadget wel degelijk een verboden wapen is. Dat type mes valt onder de  categorie verboden wapens.

Gadget.
Federale politie "Het betreft een soort plastic bankkaart die mits enkele vouwbewegingen kan omgevormd worden tot een mes - foto -. Dit type mes valt onder de categorie verboden wapens aangezien het een blank  wapen is dat uiterlijk lijkt op een ander voorwerp ", einde citaat.

Strafbaar.
Federale politie :" Aangezien het bezit van dergelijk verboden wapen strafbaar is volgens de wapenwet, wordt er bij aantreffen een gerechtelijk dossier geopend. De federale politie wil hiervoor waarschuwen en er ook  aan herinneren dat volgende zaken eveneens tot de categorie van verboden wapens horen: spring- of valmessen met slot, vlindermessen, tasers, wapenstok, werpster, nunchaku, peperspray. De federale  Luchtvaartpolitie heeft deze verboden wapens reeds aangetroffen bij de veiligheidsfouillering op onze luchthavens, met mogelijk vervelende gevolgen voor de bezitter zoals oponthoud ".


Het als een gadget uitziend verboden wapen.

NVDR.
Burgers die overvallen, bedreigd,bestolen en geslagen worden,mogen zich op geen enkele manier verdedigen. Bedreigingen kunnen bij de politie niet op elektronische drager worden aangegeven, zij die bedreigd  worden moeten op de koop toe nog naar de politie lopen om daar als een "verdachte" te worden bekeken, onthaald en behandeld ...


Artikel n° : 10/14/5603
Geplaatst : 15:34 15/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.