Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934151





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Klacht bij de Vlaamse Ombudsman wegens stil zitten inzake milieubeleid.
13 oktober 2014
Tremelo is niet in staat de Besluiten van de Vlaamse Regering toe te passen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.782.500
Tremelo 13 oktober 2014

Er is vandaag door bewoners van Tremelo tegen het Bestuur van Tremelo een klacht met bewijsmateriaal geplaatst bij de Vlaamse Ombudsman Bart Weekers. De klacht kadert in de toepassing van het Besluit van de  Vlaamse Regering -BVR- van 8 december 2006. Tremelo is niet in staat om haar wettelijke verplichtingen na te komen, daardoor kan volgens het BVR van 12 december 2008 de Intergemeentelijke dienst worden gevat om de taak van Tremelo over te nemen. Tremelo moet dan ook de rekening van de Intergemeentelijke dienst betalen wat nefast is voor de gemeentekas. De ambtenaren die de gemeente moet betalen kunnen hun job -onder andere milieu- niet uitvoeren. Tremelo moet anderzijds derden betalen om de job van die ambtenaren uit te voeren. Wat doen die ambtenaren behalve in het gareel lopen dan wel? Wat voor een waarde heeft de oppositie dan nog?


Geen alleenstaand geval.
De klacht die vandaag werd ingediend zal geen alleenstaand geval zijn, probleem is evenwel dat klachten die bij de Vlaamse Ombudsman worden ingediend niet over onderwerpen mogen handelen die ouder dan één jaar zijn, daarom moeten de beschikbare dossiers voor de Ombudsman gescheiden worden van andere.

Schending privacy.


Naam, adres en GSM nummer zijn hier vermeld en kunnen zonder de plaats / gebouw te betreden gefotografeerd worden! Dat is niet het enige document die we zodoende n bezit hebben. Dit is voldoende voor een klacht bij de CBPL en meteen alweer een document à charge bij een klacht BP.

Ook schending Privacy.
Tremelo springt ook relatief slordig om met het laten rondslingeren van documenten waarop adres en GSM nummer van personen op voorkomen, zo kon deze redactie met alle gemak van buiten het gebouw een document fotograferen waarop naam, adres en telefoon -GSM- was genoteerd, het document was afkomstig van de milieuambtenaar - foto -. De wet op de privacy van 8 december 1992 zegt daarover het volgende : " Vertrouwelijkheid en beveiliging van de verwerking Art. 16 § 4 Om de veiligheid van de persoonsgegevens te waarborgen, moeten de verantwoordelijke voor de verwerking, en in voorkomend geval zijn  vertegenwoordiger in België, alsmede de verwerker, de gepaste technische en organisatorische maatregelen treffen die nodig zijn voor de bescherming van de persoonsgegevens tegen toevallige of ongeoorloofde vernietiging, tegen toevallig verlies, evenals tegen de wijziging van of de toegang tot, en iedere andere niet toegelaten verwerking van persoonsgegevens ..".  Dit document is niet het enige wat daar via het openbaar domein te fotograferen valt.
   

Artikel n° : 10/14/5601
Geplaatst : 19:57 13/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 13 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.