Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934151





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Wie in een glazen huis woont, moet niet met stenen smijten.
12 oktober 2014
Nog actieve ambtenaren zijn niet onbesproken, gewezen Voorzitter OCMW evenmin. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.780.100
Tremelo 12 oktober 2014

Over hoe Tremelo in het verleden door de socialist Louis Haegemans werd bestuurd, hebben we een schrijnend voorbeeld van de Voorzitter van het OCMW, Dany Jacquy, die in Antwerpen voor de Correctionele Rechtbank werd gedaagd wegens het verhuren van een niet conforme woning aan een Armeense asielzoeker. Jacquy werd op 9 februari 2005 te Antwerpen wel vrijgesproken voor schuldig verzuim. Dat pleit het OCMW niet vrij van het feit, dat zij ongeschikte, erger nog, onbewoonbare panden verhuurt.

In boosheid blijven volharden.
Wie denkt dat het OCMW van Tremelo uit dat huur disaster -de Armeense liep een co-vergiftiging op- een les heeft geleerd, denkt verkeerd. Sinds Morsum Magnificat daarover onderzoek voert, hebben wij in 2014 nog minstens drie gevallen bloot gelegd waar het OCMW, na dat debacle in Antwerpen, bij de verhuring opnieuw grandioos in de fout gaat. Twee maal in Tremelo en één keer in Schriek. Het OCMW heeft daarbij niet alleen strafbare feiten gepleegd tegen de huurwetten en het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode, maar ook gemeenschapsgelden verkwist door veel te veel huur te betalen voor niet geschikte panden. Er ligt momenteel nog een dossier bij de Inspectie RWO.

In het gemeentehuis opgepakt.
Op 8 december 2009 werd wegens een drugsaffaire waarbij ze zelf betrokken was, een gemeentelijke bediende opgepakt, ze mocht enkele weken in de gevangenis van Vorst op vakantie. Tremelo boekte dat als echt verlof en zand erover, link naar artikel DS  http://www.standaard.be/cnt/5j2jcm63 , we moeten ons niet afvragen wat daar allemaal te verbergen is, de éne moet de andere de hand boven het hoofd houden. De gemeentesecretaris zou veel weten, maar kan helaas ook geen wit blad tonen ...  

Beticht van schriftvervalsing.
In september 2008 werd de gemeentesecretaris van Tremelo in Beroep te Brussel veroordeeld wegens valsheid in geschrifte, de veroordeling in beroep was een bevestiging van het vonnis van de Correctionele Rechtbank van Leuven. Maar voor Tremelo was er niets aan de hand, net zoals met de bediende S. van de dienst bevolking ; "zand erover".

Meer.
Ondertussen zijn er nog andere, meer recente zaken die in gang zijn gezet of klaar liggen om te verzenden, het wanbestuur in Tremelo kan misschien in sommige dossiers nog op de medewerking rekenen van de Provinciegouverneur, maar er zijn nog andere instanties wat hogerop, die het Damstij wel eens kunnen doen keren.

Artikel n° : 10/14/5599
Geplaatst : 14:48 12/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
.

Laatste update ( 13 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.