Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934157





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Communicatieambtenaar gelegenheidsjournaliste van Het Nieuwsblad.
08 oktober 2014
Is dit een dunne scheiding van belangenvermenging en commercieel of redactioneel werk?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.774.200
Tremelo 08 oktober 2014.

Fair-Trade is in feite een commerciële bedoening onder OXFAM die niet vrij is van kritiek en hun producten zijn prijzig. Zo verkocht OXFAM in 2011, 48.000 liter "stinkende wijn", het ging daarbij om een lot Chileense Cabernet Sauvignon waarover zelfs een artikel verscheen in De Morgen.

Actie.
Sinds 1 oktober 2014 voert Fair-Trade een actie, op 7 oktober 2014 trok de Tremelose communicatieambtenaar Nadia Gijsemans samen met Schepen Diane Willems -die ook regelmatig in een handelszaak in de Grote Bollostraat dienst doet- naar de plaatselijke Carrefour -waar ook Open-Vld gemeenteraadslid Frederic Laeremans werkt-, om de Fair-Trade actie te promoten.

Persartikel.
De auteur en fotografe van het artikel in Het Nieuwsblad was de communicatieambtenaar van Tremelo, Nadia Gijsemans. Op onze vraag om bevestiging zegt Nadia "dat is een persartikel", maar Morsum Magnificat heeft dat bericht niet ontvangen. We stellen hier twee vragen, primo; is het de taak van een communicatieambtenaar van een gemeente om in feite commerciële artikels in een gazet te laten verschijnen? Secundo, is de scheiding tussen de redactie bij Corelio en commerciële artikels niet wat te dun? De Secretaris weigert ook te antwoorden op onze vraag of de journaliste van Het Nieuwsblad Conny J., ook kandidate was voor de post van communicatieambtenaar dat aan Nadia Gijsemans werd toevertrouwd.

Jobkes ...
Diane Willems is actief als Schepen maar ook als verkoopster in een plaatselijke winkel -waar haar broer ook technicus is-. De partner van Nadia Gijsemans levert dan weer diensten -loodgieter- aan de gemeente Tremelo. Uiteraard is dat niet verboden, maar het "kan" wel een verklaring zijn, waarom sommigen ergens aan de bak kunnen komen en anderen niet, en ook het vermengen van belangen is dan nooit ver weg, we komen daar in Tremelo nog op terug.

Veel te verbergen.

Na tien jaar ervaring in Begijnendijk dachten we het ergste ooit, gezien te hebben, maar men is nooit te oud om te leren, Tremelo is qua gesjoemel -en erger- nog veel erger. Wie ons wenst te informeren over alles wat met corruptie -actieve of passieve-, incompetentie en machtsmisbruik te maken heeft, kan dat doen via e-mail of via postbus 3 te 3120 Tremelo, wij onderzoeken het en zetten ook stappen. Incompetenten, gecorrumpeerden en machtsmisbruikers kunnen Morsum Magnificat beter mijden.


Artikel n° : 10/14/5588
Geplaatst : 12:31 8/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 10 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.