Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934159





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leuven : T-Interim onzorgvuldig met privé informatie en gegevens van interimairs-Update1
03 oktober 2014
Adres en andere gegevens van personen komen op het openbaar domein terecht.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.770.700
Leuven / Tremelo 03 oktober 2014.

--- Update 1 6:41 6/10/2014
T-Interim respecteert Privacywet niet.
In een e-mail van 4 oktober heeft Morsum Magnificat aan T-Interim vragen gesteld over de toepassing van Hoofdstuk IV van de Privacywet van 8 december 1992, dat ter zake zegt :
Vertrouwelijkheid en beveiliging van de verwerking
Art. 16 § 4 : Om de veiligheid van de persoonsgegevens te waarborgen, moeten de verantwoordelijke voor de verwerking, en in voorkomend geval zijn vertegenwoordiger in België, alsmede de verwerker, de gepaste
technische en organisatorische maatregelen treffen die nodig zijn voor de bescherming van de persoonsgegevens tegen toevallige of ongeoorloofde vernietiging, tegen toevallig verlies, evenals tegen de wijziging van of de toegang tot, en iedere andere niet toegelaten verwerking van persoonsgegevens ..".
We mochten geen reactie van T-Interim ontvangen.
--- einde update 1

Woensdagavond 1 oktober werd in Leuven niet alleen voetbal gespeeld met vuilniszakken, maar ook met papier gevulde kartonnen dozen die door T-Interim in de Bontgenotenlaan op de stoep werden gezet. Alleen handelde de inhoud hier niet om vuilnis, maar om documenten met allerlei informatie over personen die met T-Interim in Leuven in contact waren of zijn.

Onbegrijpelijke slordigheid van T-Interim.
Morsum Magnificat werd in kennis gesteld van dat feit en contacteerde onmiddellijk T-Interim te Leuven waar we meteen met de "Office Manager" Wendy Boels in de gordijnen dienden te klimmen, mevrouw wilde, behalve dat ze hun juridische dienst zou contacteren, geen enkel commentaar geven, dat was dus een kort gesprek. Morsum Magnificat onderzoekt de zaak verder en sprokkelt wat reacties.      

Slechts één voorbeeld.
Stapels van dergelijke documenten zijn in de Bontgenotenlaan vóór de deur van T-Interim op de stoep -dus op het openbaar domein- terecht gekomen! Het is niet bekend hoeveel personen die documenten hebben opgeraapt. Sommigen die op de lijsten voorkomen en die wij opbelden om hun reactie te vragen, waren niet blij en waren zo onbeleefd om snel de telefoon in te leggen. Anderen, onder andere Sofie -die nog steeds voor T-Interim werkt-, was blij geïnformeerd te zijn over hoe nonchalant T-Interim met de persoonlijke gegevens van mensen die via hen werken, omgaat.   

Artikel n° : 10/14/5582
Geplaatst : 20:56 3/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.