Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934159





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gevaarlijke aftakkingen, wanneer branden de huizen af of is er elektrocutie?
01 oktober 2014
Burgemeester Dams of Eandis reageren niet snel genoeg op meldingen, net moet gesaneerd. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.764.800
Tremelo 01 oktober 2014.

De laatste brand wegens een niet conforme aftakking naar een woning was deze te Nukerke waarvan bekend is dat EANDIS ondertussen tot schadeloosstelling zou over gaan. De schade die Ethias mag ophoesten zou vijfhonderdduizend euro bedragen, gelukkig waren er geen slachtoffers en bleef het bij materiėle schade.


Lijst wordt lang.
Niettegenstaande wij met burgemeester Paul Dams daarover een gesprek hadden, blijkt dat op onze meldingen onvoldoende snel gereageerd wordt, ofwel geeft de burgemeester het niet door aan diens DNB, ofwel stelt Tremelo niet de nodige kredieten voor onderhoud ter beschikking, ofwel wensen EANDIS en Infrax het op zijn beloop te laten. In een korte tijdspanne hebben we al een lange lijst van meldingen genoteerd.

Federaal Parket.
Een "Melding" met een uitgebreid en onderbouwd verslag, zal deze maand aan de bevoegde Staatssecretaris en aan het federaal Parket worden overgemaakt. De Algemene Directie Energie -FOD Economie- hebben we laten vallen, die dienst heeft nog nooit fatsoenlijk gefunctionneerd, het heeft geen zin om daar nog tijd in te stoppen. Sinds Picron daar aan het stuur zit, gebeurt er helemaal niets meer.

Weer twee rapporten.

Op 13 september 2014 hebben wij met document LS1409005 een nieuwe gevaarlijke aftakking aangekaart, op 27 september 2014 een volgende met document LS1409006. In beide gevallen werden zowel de betrokken personen als de burgemeester op de hoogte gebracht, ze worden bij deze ook publiek gemaakt.

Strafbare feiten.
Niet conforme aftakkingen zijn levensgevaarlijk en overeenkomstig artikel 24 -strafmaatregelen- van de wet van 10 maart 1924, strafbaar. De burgemeesters, in casu Paul Dams -Open Vld-, zijn volgens artikel 135.1 van de nieuwe gemeentewet verantwoordelijk.

Politie bevoegd.
Als het om aftakkingen gaat die het openbaar domein kruisen, is de politie bevoegd, dat staat in artikel 15 van de wet op het politieambt, dat hebben de minister en de Algemene Inspectie van de Politiediensten aan deze redactie reeds bevestigd, ons dossier is quasi compleet om op federaal en Europees niveau stappen te zetten.

Artikel n° : 10/14/5579
Geplaatst : 5:42 1/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 02 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.