Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo gemeenteraad : Vernietigend rapport Interleuven kwam nauwelijks aan bod-MM-230-11
26 september 2014
Deel van gemeentelijke werkplaats zal kortelings afgesloten moeten worden. Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.757.600
Tremelo 26 september 2014.

Tijdens de gemeenteraad van Tremelo gehouden op donderdag 25 september 2014, werd er pas tijdens het vragenkwartiertje gesproken over het 64 bladzijden vernietigend rapport dat Interleuven op 17 juni 2014 over veertien gemeentelijke gebouwen opmaakte. Die vragen werden gesteld door Vlaams Belang raadslid Alain Verschaeren die er blijkbaar niet in geslaagd zou zijn om zijn agendapunt over dat onderwerp te formuleren zodat het in het vragenkwartiertje aan bod diende te komen.

Strafbare feiten.
Aangezien door het verslag van Interleuven is aangetoond dat diverse wetten betreffende de Arbeidswetgeving werden overtreden, onder meer, maar niet onbelangrijk, het sociaal strafwetboek van 6 juni 2010 en diverse gebreken al jaren in stand worden gehouden, kunnen we niet anders dan concluderen dat het Bestuur van Tremelo strafbare feiten pleegt en de betrokken Schepenen van jeugd en sport en de burgemeester hun verantwoordelijkheid miskennen en zich in de gemeenteraad daarover onverantwoord gedragen.

Geen "Verdachten" maar "Schuldigen".
Politiek, Politie en Parket roepen "Het Volk" op om verdachte personen of gedragingen ervan, te melden, hier gaat het niet om verdachten maar om schuldigen. Het rapport van Interleuven geeft aan dat er gevaren zijn die bij herhaling werden vastgesteld. Het Bestuur negeert dat rapport waardoor personen en goederen in gevaar zijn. Als we artikel 422bis van het strafwetboek lezen, dan zou dat hier van toepassing kunnen zijn. We hebben het hier niet over 'verdachten', maar over schuldigen.

Interleuven verschalkt.
Interleuven plaatste voor het "Bureel koffieruimte" de opmerking -zie p.28/64 van het rapport- "Verbod toegang" maar deze aanbeveling wordt doodleuk genegeerd. Het hoofd van de technische dienst, de burgemeester en vooral de Secretaris, lopen hier een verpletterend risico.

Arbeidsauditeur.
Aangezien niemand van het Bestuur diens verantwoordelijkheid opneemt, het hier niet over 'verdachten' maar over 'schuldigen' gaat, heeft de hoofdredacteur van Morsum Magnificat zijn verantwoordelijkheid genomen en de bevoegde instanties op de hoogte gebracht. Dat is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht. Het Arbeidsauditoraat van Leuven heeft onze melding J1409802 ontvangen en liet op 19 september 2019 weten dat zij de zaak onderzoeken.

Deels of geheel sluiten.

De Arbeidsinspectie -WASO- Vlaams Brabant / Limburg gevestigd te Diest, heeft een bezoek gebracht aan de gemeentelijke loods. Tremelo moet een stabiliteitsstudie voorleggen en dat kan niet door een Architect gebeuren, maar door een ingenieursbureau stabiliteit. WASO stelt een rapport op en wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat daarin minstens de gedeeltelijke of de gehele ontruiming zal bevolen worden. Het is een kwestie van enkele dagen vooraleer Tremelo daarover bericht zal ontvangen.

"De pot op".
Tijdens de gemeenteraad richtte Raadslid Paul Vandyck -sp.a/Groen- zich tot Morsum Magnificat die volgens de socialist als nieuwe onbekende aan de perstafel had plaats genomen. Hij hoopte dat wij geaccrediteerd zijn en stelde zich hopeloos belachelijk op door naar de bekende weg te vragen. Toen wij hem na de gemeenteraad buiten het gebouw -in bijzijn van een aantal andere Raadsleden- toelichtingen wilden geven waarover hij tijdens de gemeenteraad rechtstreekse vragen stelde, liep de socialist weg en zei "de pot op"! Mooi Bestuur is dat in Tremelo, gelukkig weten we dat en nemen we ze zoals ze zijn : "bekrompen".

Strijd verder zetten.

Het Bestuur van Tremelo en vooral burgemeester Paul Dams -Open Vld- die een verpletterende verantwoordelijkheid draagt, krijg bij deze de belofte -dus geen bedreiging-, dat wij ons journalistiek werk zoals vanouds gekend, ondanks de uitspraak van -radijs-socialist Vandyck "de pot op", zullen verder zetten en nóg meer afstemmen op het wanbeleid in Tremelo. Het rapport van Interleuven zal nu ook naar de Gouverneur worden verzonden met verzoek om minstens sancties tegen Tremelo te treffen wegens schandelijke overtredingen op de arbeidswetgeving en artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeentewet.

Lik op stuk.
Het is een schande dat de socialisten het verdragen dat arbeiders, in casu in de werkplaatsen van de gemeentelijke loods -en elders-, in gevaar worden gebracht en instructies van Interleuven genegeerd worden. Als Paul Vandyck meent "de pot op" te mogen sneren, dan geven wij hem lik op stuk en sturen nu het ganse rapport van Interleuven met document J1409816 naar de Arbeidsauditeur die de strafrechtelijke kwalificatie aan de gepleegde strafbare feiten -die Vandyck als Raadslid dus ook toedekt-,

MM_230_11_Tremelo_Gemeenteraad.pdf

Rotte appels van de N-VA.
Een bewoner van de Baalsebaan, is van oordeel, dat Luc Van Eesbeek en Nick De Rijck de rotte appels zijn in de N-VA mand en zij hadden moeten worden buiten gezet en niet de anderen - Koen De Vadder, Kim Van Nuffelen, Tjorven Puype-. 

Artikel n° : 09/14/5570
Geplaatst : 8:18 26/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 27 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.