Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo : Arbeiders per 1 november deels werkloos of ontslag?-Update1
23 september 2014
Dure advocaten inschakelen tegen onvermogende cliënten kan wel.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.750.700
Tremelo 23 september 2014.

--- Update 1 12:25 23/09/2014
Reactie OCMW Tremelo.
Volgens OCMW secretaris Wim Vandenbroeck klopt het niet dat per 1 november door de arbeiders slechts deeltijds gewerkt kan worden. Wel zijn gisteren een aantal scenario's besproken die te maken hebben met de toekomst van de klusjesdienst. Er zijn, volgens de secretaris, verschillende opties en verschillende mogelijkheden met betrekking tot de verschillende mensen besproken. Er is dus geen éénduidige oplossing, het gaat om verschillende mensen in verschillende situaties waarvan bekeken wordt, wat er gedaan kan worden naar de toekomst toe. Dit was het enige wat de secretaris hierover kwijt wilde. Hij lichtte nog wel toe dat men naar de toekomst toe een betere service en dienstverlening wil geven voor minder kosten en dat kan door samenwerking met de omliggende OCMW's en uitbesteden. 

Lijken uit de kast.
Het kon niet anders of de materie van de huur- en verhuurproblemen zijn weer ter sprake gekomen. Morsum Magnificat blijft er bij dat het OCMW bij het in huur nemen van ongeschikte panden voor de verhuurders zeer  kwistig is geweest. De Secretaris herhaalde dat het om een erfenis uit het verleden gaat. SVK Sociaal in vereffening is en m.a.w. dat nog wat gaat kosten. Met het nieuwe SVK Spit zou het veel beter gaan.

Manager.
In de gazet van 17 oktober 2010 profileerde Wim Vandenbroeck zich als Secretaris- Manager, we zijn nu vier jaar later en dan moeten de resultaten toch merkbaar zijn, misschien weten we vanavond na de OCMW Raad meer.

Wim Feyaerts.
Op 16 oktober 2010 werd de vorige Secretaris van het OCMW Wim Feyaerts, door journaliste Conny Justé meer dan gelauwerd. In een passage van het artikel zegt Feyaerts "' .. Het was voor mij echt een droom job', besluit Wim. 'Je kreeg veel vrijheid en veel kansen om tal van initiatieven te nemen ...". Aangezien de huidige Secretaris over lijken uit de kast spreekt, dan is het duidelijk dat Feyaerts te veel vrijheden had. De huur en verhuur methodes van destijds bezorgen de nieuwe Secretaris nu kopzorgen, maar daarover uiteraard niets in de gazet.  
--- einde Update 1

Gisteren werden de arbeiders van het OCMW van Tremelo op het matje geroepen, daar kregen zij te horen dat er per 1 november nog deeltijds kan gewerkt worden, een ander alternatief is ontslag. Dat is wat deze redactie gisteren heeft vernomen.

Besparen.
Burgemeester Paul Dams kon onze vraag niet meteen plaatsen, maar had wel gehoord, dat het OCMW moet bezuinigen. We zullen dat morgen tijdens het College bespreken liet burgemeester Dams -Open Vld- weten. We weten ondertussen
ook uit de septemberverklaring van Geert Bourgeois N-VA dat iedereen zal moeten inleveren, maar zij met een klein inkomen zullen dat veel harder voelen. Jan Van Herck OCMW Voorzitter met zijn cumuls zal geen last van besparingen ondervinden. Tremelo moet vanavond massaal naar de OCMW Raad gaan en protesteren.

Dure advocaat kan wel.
We vragen ons af, of de Voorzitter die een van de best betaalde ambtenaren van de gemeente is, ook zal inleveren, Jan Van Herck -CD&V- die ook in Keerbergen nog een job als hoofd maatschappelijke dienst heeft -
of had- schakelt om bepaalde cliënten te bestrijden advocaat en CD&V partijgenoot CARL DEVLIES in, daarvoor heeft het OCMW van Tremelo wél geld! Is er dan bij het OCMW niemand die het bij de Arbeidsrechtbank te Leuven kan gaan uitleggen zodat er op dure advocaten kan bespaard in plaats van op arbeiders die er al jaren werken.

Kwart miljoen voor ongeschikte huurwoningen
Morsum Magnificat heeft in drie huurdossiers van het OCMW onbehoorlijk bestuur en verspilling vastgesteld. Het gaat over het huren van panden die het OCMW ofwel in het kader van LOI -Lokaal Opvang Initiatief- in
samenwerking met Fedasil, huurt en verhuurt - Baalsebaan en Kalvennestraat -, ofwel als noodwoning gebruikt - Leuvensebaan Schriek-. Die woningen zijn minstens ongeschikt, zelfs onbewoonbaar, maar het OCMW van Tremelo betaalde voor een huurceel van negen jaar voor die drie woningen met belastinggeld nagenoeg tweehonderdvijftigduizend euro.

Huurwetten overtreden.
Niettegenstaande het OCMW bijna een kwart miljoen euro betaalde, gedroeg het OCMW zich als een huisjesmelker, in de woning te Schriek diende de bewoonster vijf emmers in de slaapkamer te plaatsen om het
insijpelende water op te vangen. In de Kalvennestraat waren aflopen van afwaswater en douche verstopt en was de stank niet te harden. Bij het pand aan de Baalsebaan was er elektrocutie en co- vergiftigingsgevaar en toch woonde daar een gezin met minder valide kinderen. Het OCMW van Tremelo is een malafide verhuurder die strafbare feiten pleegt.  

Artikel n° : 09/14/5566
Geplaatst : 6:25 23/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.