Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Burgemeester Dams belooft beterschap.
20 september 2014
Architect aangesteld om onveilige infrastructuur van werkplaats aan te pakken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.747.100
Tremelo 20 september 2014.

Donderdag 18 september 2014 hadden we voor de tweede keer een onderhoud met burgemeester Paul Dams -Open Vld-. Het onderhoud duurde deze keer wat langer dan tien minuten. We hebben andermaal duidelijk gemaakt dat Morsum Magnificat deskundig is een aantal zaken en "Veiligheid" hoog in het vaandel plaatst. Politici -s-preken veel over veiligheid, Morsum Magnificat doet er iets aan en onderneemt in het kader van het algemeen belang ook stappen.

Veel mis en veel informatie.

We hebben de burgemeester even gerecapituleerd wat we geleerd en al decennia lang uitgevoerd hebben, wat onze archieven zijn, wat we over Tremelo al wisten en op korte te weten zijn gekomen en wat we nog van plan zijn om, met of zonder medewerking, aan te kaarten en dat burgemeester Dams ons niet moet vergelijken met de journalisten die hem, zijn politie en zijn horde meelopers, permanent zeer genegen zijn. We hebben hem ook gevraagd wat agenten in uniform op regelmatige basis op het terras van diens ex kroeg verloren hebben, ook dat mensen klagen dat er met de fiets en brommer over de wekelijkse markt wordt gereden. Dams gaf te kennen, dat "zijn" politie niet erg goed luistert!!

Veiligheid.
De komende weken gaan we met nieuwe zaken die wij aan het bestuur van Tremelo melden, bekijken of er effectief iets mee gedaan wordt, we hebben dan ook gezegd dat wij in dergelijke gevallen, er geen publieke ruchtbaarheid zullen aan geven. We hebben de burgemeester ook diets gemaakt dat wij eerst nagaan hoe en wat en dat we één keer wegens overtuiging dat het zijn auto was, een denkfout hebben gemaakt, maar dat hij wel degelijk op de bushalte in Baal parkeerde en zijn vrouw vóór het OCMW, wat Dams toegeeft.

Strafblad.
Een personeelslid van de gemeente was enkele weken in Vorst op vakantie en heeft daardoor een strafblad. Na die "vakantie" kon deze zonder meer, wegens zogenaamd opnemen van verlof, aan de slag, iets wat toch wel vragen op roept. Paul Dams werd op dat moment schaakmat gezet en wist niet wat te antwoorden. Al bij al kon het gesprek rond half negen 's avonds met een positieve noot worden beëindigd omdat de burgemeester nu weet wie we zijn en wat we doen.

HoReCa.
Handelszaken moeten hun elektrische installaties elke vijf jaar laten keuren - art.271 AREI-. Bij wijzigingen moet er een nieuwe keuring gebeuren - artikel 2 MB 27 juli 1981-.Bij enkele zaken is het duidelijk dat de elektrische installatie niet voldoet, onder meer bij het Pizza Restaurant Primo Pizza aan de Schrieksebaan waar volgens sommigen ook te veel parkeer hinder is, het daar opgeheven parkeerverbod onterecht is. Ook bij de bloemenwinkel en Café Volkshuis moeten er vragen gesteld worden. Zie MM_229_11

Perskaart.
Morsum Magnificat heeft al zestien jaar een journalistieke activiteit en MORSE-Press Vof is een officieel bedrijf met persactiviteiten. Er is in wezen geen verschil met andere persorganen zoals Vmma, Aurex, Corelio, en vele andere. Wij hebben geen doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken nodig, ergo wij zouden niet willen erkend worden door een minister. Niettegenstaande wij wel een perskaart bezitten, staat nergens in de wet dat iemand die journalistieke activiteiten ontplooit, een perskaart moet hebben. Dat laatste hebben de steeds minder in aantal wordende beroepsjournalisten uitgevonden, zij willen anderen die om welke reden dan ook geen doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken bezitten, weren, dat is censuur en in strijd met artikel 25 van de Grondwet, óók dat hebben wij Dams uitgelegd.   

Artikel n° : 09/14/5560
Geplaatst : 11:36 20/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 20 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.