Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Sociale- en Arbeidsinspectie in de ban van Tremelo?-Update1
16 september 2014
Sociale inspecteurs controleerden marktkramers en OCMW kreeg instructies van WASO.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.746.100
Tremelo 16 september 2015

--- Update 1 7:27 19/09/2014
Aanstelling Architect
Volgens informatie wordt er om de problemen met de loods / werkplaats aan te pakken, een Architect aangesteld, er was daarvoor al een budget voorzien zegt burgmeester Dams. Op onze vraag of de schade soms iets kan de maken hebben met de werken van Aquafin zegt Dams "dat is mogelijk". Morsum Magnificat weet immers dat de eigenaar van het gebouw aan de overkant ook schade had en deels door Aquafin schadeloos is gesteld. Waarom heeft Tremelo geen schadeclaim ingediend?
WASO.
Ondertussen is er reeds een inspecteur van WASO -Arbeidsinspectie- ter plaatse geweest, de resultaten daarvan worden verzwegen, we mogen het weer niet weten, wat hebben ze weer allemaal te verbergen? Waar blijven de vakbonden?
--- einde update 1

Vorige dinsdag 9 september 2014 heeft de Sociale Inspectie in Tremelo een soort razzia gehouden, Carefour in Baal en de marktkramers van de wekelijkse markt aan de Schrieksebaan kregen eveneens bezoek. De Sociale inspectie TSW zette vier inspecteurs in om in Tremelo controles op zwartwerk uit te voeren. Over het resultaat van de inspecties, of er zwartwerkers werden betrapt, hebben we -nog- geen informatie.

Arbeidsinspectie.
Ook WASO - Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg - is, wegens een resem overtredingen in publieke gebouwen in Tremelo op de wetgeving rond het welzijn van de werknemers met de "Welzijnswet" van 4 augustus 1994, momenteel actief. Het zou de verantwoordelijken van het Bestuur van Tremelo nog wel eens zuur kunnen opbreken.

Nooddeur OCMW.
Tijdens de open zitting van de Raadsvergadering van 24 juni 2014 waarop deze redactie aanwezig was, stelden wij een veiligheidsprobleem vast, meer bepaald de deur van de Raadszaal op de 1e verdieping, die tot tegen de vloer reikt, die wagenwijd open stond. De Voorzitter sloot de deur, maar toen hadden wij reeds een foto genomen.

Niet belangrijk, niet prioritair.
Toen wij daags nadien de Secretaris daarover interpelleerden, werden we niet begrepen, peanuts, niet prioritair, andere zorgen en dies meer. Maar Morsum Magnificat laat zich niet van de wijs brengen en stelde vragen aan WASO die op 7 augustus 2014 een inspecteur ter plaatse stuurde en het OCMW op 14 augustus 2014 een waarschuwing stuurde.

OCMW Versus WASO.
Secretaris Wim Van en Broeck was niet van plan om de openbaarheid van Bestuur te respecteren en geeft de inhoud van de brief van 14 augustus 2014 van WASO niet prijs, toch ressorteert dat document onder het Decreet Openbaarheid van bestuur van 24 maart 2004. Het gaat tenslotte ook over een publiek toegankelijk lokaal waar de veiligheid in het gedrang is. Het zou nu blijken, dat het OCMW het niet eens is met de zienswijze van WASO, wat het OCMW in die waarschuwing van WASO verkeerd ziet, wil de Secretaris niet kwijt, het wordt weer geheimdoenerij, maar we houden de zaak in de gaten. Omdat het OCMW die brief weigerde ter beschikking te stellen, maken wij hem hier in het kader van het Algemeen Belang publiek, het OCMW kreeg in ieder geval, na de officieuze van Morsum Magnificat, nu een officiële waarschuwing.

Onveiligheid troef.
Tremelo is hier niet aan haar proefstuk, quasi in alle gemeentelijke gebouwen zijn er inbreuken, de inspecteurs van WASO hebben nog wat te doen in Tremelo. Burgemeester Dams krijgt daarvoor wellicht de rekening gepresenteerd en wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen, dat het daar niet zal het bij blijven, de bal is aan het rollen.
   
Artikel n° : 09/14/5556
Geplaatst : 20:22 16/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.