Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europese crisismaatregelen voor groen en/of niet oogsten opgeschort.
15 september 2014
Door overschrijding van budget maatregelen vroegtijdig stopgezet.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.741.400
Brussel / Tremelo 15 september 2015

Om de gevolgen van de Russische importban op te vangen had de Europese commissie extra steun en maatregelen voorzien voor het groen oogsten, niet oogsten en het uit de markt nemen van groenten en fruit. Deze maatregelen werden op 11 september echter vroegtijdig stopgezet omdat het Europese budget van 125 miljoen euro werd overschreden.

Onverwacht en niet gemeld.
Deze communicatie van de Commissie kwam totaal onverwacht en werd niet eerst werd gemeld aan de lidstaten wat maakt dat het natuurlijk voor veel onrust zorgt. Voor de aanvragen uit Vlaanderen zijn er
vooralsnog geen moeilijkheden te verwachten aangezien deze tijdig en correct werden genotificeerd. Aanvragen die werden gedaan door telers vóór 4 september zijn niet gevat door deze stopzetting. Voor meer informatie over de aanmeldingen, de procedures en de gevolgen is een Q&A opgezet op de website van het departement Landbouw en visserij:  http://lv.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=3677. Het ministerie van landbouw zet alles op alles om de correcte aanvragen van de Vlaamse telers die zij tot en met 10 september aan de Europese diensten hebben overgemaakt, integraal deel te laten uitmaken van deze enveloppe.

Nieuw budget

Vlaams minister van Landbouw, Joke Schauvliege, betreurt de opschorting van de maatregel die grote ongerustheid deed ontstaan bij de telers en zij vraagt met aandrang dat er bijkomend budget wordt vrijgemaakt voor de aanpak van deze crisis. "Dit budget moet het mogelijk maken om een nieuw pakket aan maatregelen open te verklaren op korte termijn. Het is belangrijk dat het uit de markt nemen van producten voor bv. Liefdadigheidsinstellingen of voor gebruik in biovergistingsinstallaties zeker onderdeel uitmaakt van dit pakket maar ook andere gerichte maatregelen bv. naar export toe zijn hard nodig”, aldus minister Schauvliege.

Bron : Kabinet minister Schauvliege
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/14/5554
Geplaatst : 16:55 15/09/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.