Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934379





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Vernietigend rapport van Interleuven bevestigt wanbeleid van Dams en C°-Update2
13 september 2014
Arbeidsinspectie en Parket moeten de arbeidsonveilige toestanden in Tremelo ernstig nemen. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.739.400
Diest / Tremelo 12 september 2014

--- 13:38 13/09/2014
Schepenen extra geïnformeerd.
Vandaag werden de Schepenen van Sport en Cultuur extra geconfronteerd met de problemen in de gebouwen en diensten die binnen hun mandaat vallen. Of Marie-Louise en Elynn het besef hebben hoeveel risico's zij nemen en dat zij ingeval een ongeval of brand of ergo elektrocutie -inzet- bij een normaal werkende justitie vervolging riskeren, is hier onduidelijk. In Tremelo denken ze dat ze zich wel heel veel mogen veroorloven. Of korpschef Patrick Truyens voor alles zijn ogen kan blijven sluiten, is ook een vraag.


Artikel in Het Laatste Nieuws - Stephanie werd geëlektrocuteerd omdat de elektrische installatie van de huurwoning niet in orde was. In Tremelo hebben zowat alle openbare gebouwen mankementen aan hun elektrische installatie !

Als het te laat is ...
De elektrocutie van een 10 jarig meisje wegens een onveilige en onwettige elektrische installatie, behoort ook tot een van onze vele dossiers waar wij technisch zijn tussen gerkomen waarvan wij binnenkort, bestemd voor "hoog niveau", gebruik zullen maken. Voor die dossiers zal men de ogen niet kunnen sluiten. Het bevat vier elektrocuties en een onthoofding.
--- Einde update 1 

Het artikel over de gemeentelijke werkplaats van Tremelo, ook de "Loods" genoemd en de aldaar gescheurde gevels toont slechts een topje van de ijsberg. Er is daar met die loods en de arbeidsveiligheid in andere gebouwen van Tremelo nog veel meer aan de  hand, dat wordt pas nu door nieuwe informatie duidelijk. Morsum Magnificat had reeds uitgevlooid dat de Intergemeentelijke dienst Interleuven ook al opmerkingen over de loods had opgemaakt, dat blijkt nu in juni 2014 te zijn  geweest. Maar het is nu ook duidelijk dat Interleuven door Tremelo werd verschalkt of erger, Tremelo negeert met alle mogelijke gevolgen van dien, de instructies van Interleuven, dat bewijs leveren wij in Morsum Magnificat.

Sport- en Jeugdlokaal.

De Schepen van Sport Marie-Louise Maes en deze van Cultuur Elynn Van Uffel, moeten zich schamen en dringend voor het te laat is, hun verantwoordelijkheid opnemen. Hopelijk treedt WASO na de melding van Morsum Magnificat snel op. Het laagspanningsbord in de kelder was in januari 2011 voorwerp van inbreuken die in juni 2014 nog steeds niet hersteld werden. Niettegenstaande er op 26 maart 2007 op het gelijkvloers al een elektrische brand was, liggen de verantwoordelijke schepenen Maes en Van Uffel daar nog niet wakker van, een niet conforme elektrische installatie kan een gevaar zijn voor overspanning, kortsluiting, brand -wat al gebeurde- en elektrocutie.  Hopelijk schudt WASO Marie-Louise Maes, Elynn Van Uffel, de burgemeester en de Secretaris, nu echt wakker.

Onveilige verdieping.

In het rapport staat ook dat wordt afgeraden om op de eerste verdieping les te geven tot zolang de elektrische installatie niet in orde is gebracht! Nogal wiedes Interleuven weet zeer goed hoe gevaarlijk een niet conforme elektrische installatie is, de incompetente feestneuzen van het Tremelose bestuur snappen dat blijkbaar niet. Diverse Schepenen worden in hun hemd gezet, Morsum Magnificat plaatste een nieuwe melding bij het Parket en WASO.

Lokaal mag niet bemand worden.
Interleuven schrijft in haar rapport dat een lokaal in de gemeentelijke werkplaats wegens onstabiliteit niet meer bemand mag worden. Maar eens Interleuven de rug was gedraaid, werd dat lokaal waarvan het plafond al ondersteund is, terug bemand! Benieuwd wat WASO en het Parket daartegen gaan ondernemen?


MM_230_05_Tremelo_Rapport.pdf   Nog meer volgt met zeer belastende details over het wanbeleid van burgemeester en schepenen van Tremelo

Artikel n° : 09/14/5549
Geplaatst : 8:26 13/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.