Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934379





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB organiseert opnieuw Week van Vervoering.
12 september 2014
Ontmoetingen, begeleiding, concerten, opendeur en tentoonstelling van 15 tot 21 september.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.736.700
Brussel / Tremelo 12 september 2014

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert MIVB ook dit jaar weer de Week van Vervoering. Tijdens die week gaat het MIVB- personeel naar de reizigers toe en zullen aanwezig zijn aan boord van de voertuigen en aan de haltes van de 12 drukste buslijnen

Bedanken.
Meer dan 600 MIVB-medewerkers zullen zich op het terrein begeven om de reizigers te informeren en om hen de nieuwe  zopas in dienst genomen bussen te tonen. Ze zullen eveneens van de gelegenheid gebruik maken om de reizigers als dank voor hun gebruik van het openbaar vervoer een leuk, gekleurd etuitje te geven voor hun MOBIB-kaart. De reizigers krijgen ook een uitnodiging om een kijkje te nemen achter de schermen van de MIVB tijdens de opendeurdag op 21 september, autoloze zondag, in de remises Jacques Brel en Edingen in het noordoosten van Brussel.

Concerten en een tentoonstelling.
De Week van Vervoering en autoloze zondag zullen eveneens de gelegenheid zijn voor de reizigers om zich te ontspannen met muziek en beelden. Op zaterdag 20 september kunnen de reizigers van 14 tot 17 uur bewegen op het ritme van MusikOmetro. Voor het 8ste opeenvolgende jaar zullen solisten en groepen van uiteenlopende stijlen de metrostations De Brouckère, Beurs, Centraal Station en Rogier inpalmen. Op het programma : L’Orchestre International du Vetex, Ik en den Theo, Pucho, Maintain Bike,... Op zondag kunnen de deelnemers aan de opendeurdag in de remise Jacques Brel eveneens de tentoonstelling ontdekken gewijd aan 60 jaar MIVB. "De MIVB grenzeloos" hertekent aan de hand van foto’s zes decennia openbaar vervoer in Brussel en toont de evolutie en de ontwikkeling die de MIVB al die jaren kende.

Autoloze zondag.
Dé gelegenheid om het publiek van 10 tot 18 uur een blik te gunnen achter de schermen van de MIVB via de opendeur in haar remises Jacques Brel -Anderlecht/Molenbeek- en Edingen -Molenbeek-. De MIVB telt niet alleen honderden voertuigen -metro, trams, bussen-, maar heeft ook meer dan 7.000 werknemers die zich elke dag inzetten om Brussel te doen bewegen. Het gaat om mensen op het terrein zoals bestuurders, begeleiders, controleurs... of in de schaduw zoals technici, informatici, dispatchers, klantenverantwoordelijken,...enz: meer dan 300 verschillende beroepen staan ten dienste van de mobiliteit en van de reizigers.  

Veel te zien.
Op de site Jacques Brel kan het publiek een kijkje nemen in de metro- en busremise, de garage en werkplaats bezoeken waar de herstellingen en het onderhoud van de voertuigen gebeuren, de schoonmaak, enz. De bezoekers kunnen eveneens demonstraties bijwonen van het takelen van een tram of een training van de hondenbrigade van de MIVB. Het publiek krijgt de nieuwe bussen te zien die recentelijk in omloop kwamen en de voertuigen van Transport & Interventie.
De “respect”-bus van de MIVB-preventiedienst zal eveneens ter plaatse zijn. In de stelplaats Edingen zal het publiek het universum van de tram kunnen ontdekken: de garages, de koetswerkafdeling, het systeem voor het sluiten van de deuren, het schoonmaken van voertuigen, enz.

Sociale media.
Ook op de sociale media is de MIVB actief en de autoloze zondag wordt aangegrepen om twitteraars te ontmoeten. Een ploeg van medewerkers van customer care en communicatie, die dagelijks antwoorden op vragen van surfers en informatie op de officiële Twitter-account en Facebook-pagina ter beschikking stellen, zullen in levenden lijve aanwezig zijn in de remise Jacques Brel. Via een speciale hashtag #MIVBdate kan iedereen die wil, berichtjes de wereld insturen over autoloze zondag. Alle tweets met deze hashtag zullen worden afgebeeld op een reuzescherm in de stelplaats.

Gratis vervoer.
Om het feest helemaal compleet te maken zal het MIVB-net volledig gratis zijn op autoloze zondag, 21 september. Bovendien wordt het aanbod versterkt. De dienstregeling van zaterdag -groene dienstregeling- geldt op het hele net en de frequenties van verschillende lijnen worden aangepast op het geheel of een gedeelte van het traject, gedurende de hele of een gedeelte van de zondag. Voor meer informatie daarover kan u terecht op de MIVB-site voor details per lijn.
Metro: versterking van de lijnen 1-5 en 2-6 tussen 10 en 19 uur.
Tram: versterking van de lijnen 3, 4, 7, 19, 25, 39, 44, 81, 82, 92, 93, 94.
Bus: versterking op de lijnen 20, 29, 38, 42, 47, 49, 50, 54, 80, 86, 88 en 89  
Een pendelbusdienst zal eveneens worden ingezet tussen Parking C en metrostation Heizel tussen 9.30 en 20.40 uur.

Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/14/5548
Geplaatst : 19:04 12/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.