Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934381





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
B.U.B. geeft de strijd nog lang niet op.
10 september 2014
Eisen : Mediatoegang en eerlijke verkiezingen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.734.000
Brussel / Tremelo 10 september 2014.

Wie dacht dat de Belgische Unie-Union Belge -B.U.B.- na de tegenvallende resultaten van 25 mei 2014 in een hoekje zou wegkruipen, komt bedrogen uit. De B.U.B. is één van de kleinere partijen die kort na de verkiezingen een gemeenschappelijk front vormden tegen de, wat zij noemden, de onregelmatigheden bij de laatste verkiezingen van 25 mei 2014  http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5718&Itemid=0


Grondige analyse.
De partij voerde ondertussen een grondige analyse door en kwam tot de vaststelling dat het tegenvallende resultaat niet de schuld is van de leden maar dat dit veroorzaakt werd door twee dingen : het gebrek aan media-aandacht en kiesbedrog. Ondertussen heeft de partijraad een nieuwe voorzitter gekozen en dat is met unanimiteit, de 41-jarige stichter van de partij, Hans Van de Cauter geworden voor een ambtstermijn van 5 jaar. Benedict Verbiest uit West-Vlaanderen en Al Mesbahi uit Brabant werden door de voorzitter aangeduid als ondervoorzitters.

Media-aandacht.    
De pas herverkozen voorzitter Hans Van de Cauter verklaarde over het gebrek aan media-aandacht : “De B.U.B. wordt met alle mogelijke en zelfs illegale middelen van de macht gehouden. De openbare media schenden hun pluraliteitverplichting door bijna nooit over de B.U.B. of het unitarisme te spreken, hoewel minstens 40% van de Belgen expliciet unitaristisch zijn. Vooral tijdens de verkiezingsperiode stelt dat een groot democratisch probleem. Ook andere kleine partijen stellen dezelfde ongehoorde discriminatie vast. De particratie beheerst immers de zogezegd openbare media, maar die zijn niet openbaarder dan in de vroegere Sovjet-Unie.” Op vlak van mediatoegang zal de B.U.B. antwoorden door zelf eigen media op te richten. Dit vergt natuurlijk enorme middelen die de B.U.B. zo snel mogelijk hoopt te kunnen aanboren.

Kiesfraude.
De B.U.B. is ook nog steeds erg verbolgen over de massale kiesfraude die op 25 mei 2014 heeft plaatsgevonden. Daarover zei de voorzitter: “Nog deze maand dient de B.U.B. een strafklacht tegen de kiesfraude in. Het verslag van het college van Experten van de verschillende parlementen is zeer duidelijk en verpletterend voor de particratie: het elektronisch kiessysteem zoals het vandaag in België bestaat is totaal verouderd en zo lek als een zeef. Van minstens 2 ongenoemde kleine partijen in Brussel werden massaal stemmen gestolen. Meer dan 50 urnen werden nooit geteld. Dit is totaal onaanvaardbaar in een democratie en een rechtstaat.” De B.U.B. verdenkt er de particratie van dat zij de zetel van Jérémy Charlier, die kandidaat was op de Brusselse gewestlijst van de B.U.B., heeft gestolen.

Unitair België.
In de aanloop van de provinciale verkiezingen van 2018 en de federale verkiezingen van 2019 zal de B.U.B. de promotie van het nieuwe unitaire België en het herstel van de democratie hoog in het vaandel dragen.

Bron : B.U.B.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/14/5542
Geplaatst : 9:10 10/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 10 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.