Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934382





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Wanneer gaat loods technische dienst deels instorten?-Update1
01 september 2014
Gevels gescheurd en kantoor van bepaald personeel is nu reeds gestut.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.722.400
Tremelo 01 september 2014.

--- Update 1 9:39 1/09/2014
Melding aan Arbeidsauditeur.
Burgers worden met de regelmaat van een klok opgeroepen om verdachte personen en gedragingen te melden. Wie heeft het recht om zomaar een persoon die niets onderneemt, zich louter ergens ophoudt, verdacht te maken en naar de politie te bellen, is dat soms geen laster?

Misdrijf.
Een arbeidsongeval is een misdrijf en wanneer er situaties ontstaan waarbij die arbeidsveiligheid duidelijk waarneembaar in het gedrang wordt gebracht, is dat voldoende om dat bij de verantwoordelijke van de Justitie te melden en dat is de  Arbeidsauditeur. In het geval van de gemeentelijke loods sluiten blijkbaar verschillende personen de ogen die geacht zijn ze open te doen. We werpen daarbij de steen naar de Schepen van Openbare Werken én burgemeester Paul Dams -Open Vld-.

Bedreiging?
Toen wij op 24 mei 2012 aan diezelfde burgemeester Paul Dams diets maakten dat wij ook in Tremelo, net zoals de voorbije dertig jaar, op de veiligheid zouden letten, zei de burgemeester bij de huldiging van de kampioenen " wie mij gerust laat, laat ik ook gerust ", einde citaat. Morsum Magnificat laat zich door dergelijke dreigementen niet intimideren en gaat ook hier de burgemeester voor diens verantwoordelijkheden plaatsen. Aangezien de burgemeester die in het kader van artikel 135.1° van de Nieuwe Gemeentewet verantwoordelijkheid draagt en die niet opneemt, verplicht Dams integere en competente burgers, en zeker journalisten, op een gepaste manier gevolg te geven aan mistoestanden.

Melding.

We hebben de twijfelachtige stabiliteit van de gemeentelijke loods waar ook personeel is te werk gesteld, met document J1409802 bij het Auditoraat te Leuven gemeld.  Journalisten hebben het recht en zelfs de plicht om politici die in hun maatschappelijke opdracht falen, dat te onderzoeken en publiek te maken en dat moet burgemeester Dams leren te beseffen. 
--- einde update 1  

Het is werkelijk ongelooflijk hoe het er in Tremelo aan toe gaat, we hebben het sinds 14 juli 2014 voor de vijfde keer over de gemeentelijke loods van Tremelo waar ook de technisch dienst is gevestigd. Gefrustreerde inwoners van Tremelo vestigen onze aandacht dagelijks op de wijze waarop burgemeester Paul Dams -Open Vld- over Tremelo / Baal regeert, we kunnen de gegevens die we krijgen niet verwerken. Het blijkt dat velen schrik hebben van Dams, velen eten ook uit zijn hand en moeten dus knikken en slikken. Hand- en spandiensten is een gekende magneet waaraan velen blijven plakken.

Verantwoordelijken.
We zijn na één van de vele tips op vrijdag 29 augustus een kijkje en foto's gaan nemen en inderdaad het is de moeite waard en tevens onaanvaardbaar dat de gemeentesecretaris tolereert dat er in een reeds gestut lokaal, personeel tewerk wordt gesteld. Het risico dat hier een gedeeltelijke instorting plaatsvindt is, gezien de scheuren in de gevel en het metselwerk van het hoekverband, niet denkbeeldig. Morsum Magnificat zal ook hier in het kader van het algemeen belang passend reageren.

UGent over de stabiliteit van gebouwen.

http://users.ugent.be/~rvanimpe/1ste%20proef%20bouwkunde/De%20laterale%20stijfheid%20van%20gebouwen.pdf



Gevaren blijven herhalen.
Burgemeester Paul Dams mag er van denken wat hij wil, Morsum Magnificat zal bij herhaling, telkens bij nieuwe feiten op dezelfde nagel "veiligheid" blijven kloppen. Verdachten signaleren vinden wij delicaat, maar duidelijk strafbare feiten publiek maken kan niet belet worden, dat is de persvrijheid die niet gecensureerd mag worden en zo staat het in de Grondwet. In Begijnendijk hebben ze daar ervaring mee, de belastingbetalers in Begijnendijk hebben de advocaatkosten mogen betalen van de verloren rechtszaken, die ze tegen beter weten tot in Hoger Beroep tegen Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur hebben gevoerd. Advocaat Patricia Stevens -toen Open Vld- heeft er ook haar tanden op stuk gebeten en in Hoger Beroep te Brussel haar gezicht verloren.

MM_230_01_Tremelo_Loods.pdf   Wordt vervolgd met nieuwe acties op de gevaarlijke LS aftakkingen in Tremelo.

Artikel n° : 07/14/5528
Geplaatst  : 7:14 1/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.