Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926330





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Electrabel laat een puinhoop achter en verlaat het gezonken schip.
29 augustus 2014
De kleinverbruikers gaan ook het gelag van de decentrale productie betalen 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.718.200
Brussel / Tremelo 29 augustus 2014

Electrabel was al een tijdje aan het broeden, maar gisteren werd bekend, dat ze hun ei hebben gelegd, Electrabel trekt zich terug als participant in de DNB Eandis en de gemengde Intercommunales. De gemeenten zouden in principe dat verlies aan kapitaal moeten opvullen, maar om dat te vermijden gaan ze hun kapitaal zomaar verlagen, dat is spek voor de bek van de financiële specialisten in vennootschapsrechten.

Financier.
De gemeenten zijn wel hun uitkeerder van dividenten kwijt, de gemeenten streken maar liefst 40% van de winst op die werden creëerd uit de productie en de verdeling over ondermaatse netten en aftakkingen. Volgens Walter Vandenbossche zijn Eandis geen knoeiers, zoals Morsum Magnificat dat voorstelt, maar in deze uitgave van MM zullen wij bewijzen dat onze zienswijze wel degelijk gefundeerd is op bewijsmateriaal en de gratuite beweringen van de CEO van Eandis kant noch wal raken. Electrabel was in het verleden altijd meerderheidsaandeelhouder binnen de Intercommunales en heeft dat de laatste decennia afgebouwd. Bij Iverlek waar Louis Tobback aandelen heeft, was Electrabel voor 57% participant en omdat zij de zakken vulden zwaaiden zij ook de scepter, óók bij Iverlek.

Netten ondermaats.
De gemeenten hebben gigantisch veel geld van Electrabel ontvangen en die fondsen misbruikt voor politiek werk. De openbare elektrische netten vormen één grote puinhoop en geen enkele aftakking naar woningen voldoet aan de wettelijke voorschriften van artikel 125 van het AREI. Wat de gevolgen daarvan kunnen zijn ziet u op de film van de kortsluitproeven die Morsum Magnificat in 2001 uitvoerde in het kader van de elektrocutie van Georges Wittevrongel  https://www.youtube.com/watch?v=Cg7RMvwM_Cg&feature=em-upload_owner

 
MM_229_19_Electrabel.pdf   meer volgt
 
Artikel n° : 08/14/5522
Geplaatst : 6:18 29/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.