Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926330





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektrisering in Beernem : Vragen over de toepassing van de voorschriften.
27 augustus 2014
Het opstellen van een risicoanalyse zal al veel duidelijkheid geven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.716.500
Beernem / Melle / Tremelo 27 augustus 2014

Een alerte bron signaleerde ons een elektrisering te Beernem waarna wij ons informeerden, ook de artikels in de "grote" gazet hebben wij doorgenomen. Bij het lezen ervan hebben wij meteen de wenkbrauwen gefronst en vragen gesteld, in eerste instantie aan Eandis die zou terugbellen maar dat vergeten is. Vervolgens werd de gemeente Beernem gecontacteerd waar men bevestigde dat de aanvraag om die werken -onderboring van de straat- uit te voeren door Eandis werd ingediend en goedgekeurd.

Veel vragen.
In de gazet wordt de schijn gewekt dat de betrokkene, Yalcin Fekirullah, in dienst zou zijn bij Fabricom, maar de preventieadviseur Linda Mommens zegt dat de man er vroeger wel werkte, maar nu zelfstandig is. Fabricom heeft er in feite niets mee te maken. Wij hebben veel vragen over wat er op 20 augustus in de gazet staat en we bellen daarover met de journalist Thomas Rosseel die voor Jan Verbeke Producties te Roeselare werkt. Jan Verbeke Producties werkt nauw samen met Het Laatste Nieuws, het is ook Jan Verbeke die in het kader van de ASTRID afluisteraffaire binnenkort voor de Brusselse Correctionele rechtbank moet verschijnen.

Onzin.
Wat we in de gazet lezen grenst aan het ongelooflijke, de man is zogezegd een minuut slachtoffer geweest van een stroom die door diens lichaam is gevloeid, waardoor de spieren verstijfd raken -dat klopt-. Maar dat het slachtoffer zijn schoenen heeft uitgetrokken om de elektriciteit uit zijn lichaam te laten vloeien wat iets te maken zou hebben met de stalen toppen van zijn schoenen, is werkelijk lachwekkend.

Enkel riolering.

De man diende in opdracht van Eandis een onderboring van de straat te maken om een gasaansluiting te realiseren, hij verklaart aan de gazet dat hij op plannen in het midden van de straat alleen een riolering had gezien. Welke plannen de man geconsulteerd heeft staat er niet bij, normaal moet hij op de website van AGIF de planaanvraag KLIP consulteren, maar of dat is gebeurd is zeer de vraag. Uiteraard ligt daar ook een voedingskabel van de elektriciteit doorgaans een EAXVB 150mm², maar dat zal de man niet weten hoewel hij dat toch zou moeten weten.

Wetgeving.

Eandis van haar kant zou moeten weten dat zij, ingevolge art. 8 en 9 van de welzijnswet, verplicht zijn om na te gaan of hun aannemers de veiligheid respecteren. Maar Eandis kijkt maar al te graag naar de prijs, het goedkoopste, liefst nog een klein bedrijfje, hebben ze ook in de hand en kunnen ze voor peanuts door de goot laten kruipen. Veiligheid daar -s-preken ze veel over, maar in de praktijk wordt daar niet echt op gelet. 

Kortsluiting.
Kijk hier wat er gebeurt als er op een dergelijke kabel, die door de boring werd beschadigt in kortsluiting komt
https://www.youtube.com/watch?v=Cg7RMvwM_Cg&feature=em-upload_owner

Artikel n° : 08/14/5520
Geplaatst : 14:59 27/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 31 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.