Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926331





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektriciteitsbevoorrading : Eén ding is zeker dat ze het niet weten.
23 augustus 2014
Uren gepalaver in een nokvolle Europazaal brengt geen antwoorden op vragen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.710.300
Brussel / Tremelo 23 augustus 2014

Gisteren zijn de huidige en kersverse Staatssecretaris voor Energie en dokter in de geneeskunde Catherine Fonck -cdh- en de minister van Binnenlandse zaken, Melchoir Wathelet -cdh- in de parlementaire commissie  elektriciteitsbevoorrading uitleg komen geven over toestand rond de productie en de verdeling van de elektriciteit in België. Er was terechte kritiek op het feit, dat deze commissie in de veel te kleine en nokvolle  Europazaal werd gehouden. Na meer dan drie uur aanwezigheid en veel bla,bla aangehoord te hebben, vonden wij het welletjes en zijn iets na zes uur vertrokken.

                        " veel vragen die we ondertussen allemaal kennen,
                          maar geen antwoorden en die zullen er ook,
                          tot wanneer het licht zou uitgaan, niet komen "



Maingain putte zijn inspiratie uit een artikel uit Trends over de gas gestookte centrales ..

Niets nieuws.

Na de uiteenzetting mochten diverse leden van het Parlement hun vragen stellen, Bert Bollants -N-VA- mocht de spits afbijten, daarna volgden sp.a, Open-Vld, Vlaams Belang, Groen -Calvo-, Olivier Maingain -FDF- en  nog enkele andere Franstalige leden. Allemaal en zonder uitzondering stelden zij -al dan niet met de gazet in de hand- vragen over "wat, waar en hoe", veel vragen die we ondertussen allemaal kennen, maar geen antwoorden en die zullen er ook, tot wanneer het licht zou uitgaan, niet komen.

Morsum Magnificat blijft bij haar visie.
Hopelijk moeten wij het allemaal niet ervaren, maar als het echt zo ver komt, zal het duidelijk worden : " Elia kan het nodige verbruik over haar bestaande infrastructuur van 380 kV niet transporteren", ook dat is niets nieuws en reeds lang bekend meneer Calvo -Groen-. Op onze vraag ter zake verwijst Elia naar het 750 kV Supergrid  http://www.e-highway2050.eu/e-highway2050/
. Maar daarover hebben we in de parlementaire commissie niets gehoord. Morsum Magnificat heeft met haar onderzoek al 12 jaar geleden bewezen dat de netinfrastructuur qua laagspanning een ondermaatse onwettige en gevaarlijke puinhoop is. De Staatssecretaris het onderzoek van Morsum Magnificat in het KB van 24 maart 2003 heeft omgezet. Het HS net is ook ondermaats, de pylonen van het type "P" onstabiel en het net kan grote transporten van energie niet aan.

Meer volgt 
 
Artikel n° : 08/14/5510
Geplaatst : 8:20 22/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.