Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926331





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elia reageerde op vragen van Morsum Magnificat : U bent weer gewaarschuwd.
19 augustus 2014
Hoogspanningsnet van 380 kV niet in staat gevraagd vermogen te transporteren.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.704.900
Brussel / Tremelo 19 augustus 2014

Zeven jaar geleden, meer bepaald op 9 april 2007, hadden Bart Somers -Open Vld- en zijn kornuiten het er al over om de elektriciteit op Europees niveau uit te breiden. De Open Vld die nu samen met de N-VA in de regering zetelt, heeft in het verleden met Fientje Moerman en Marc Verwilghen als minister van Economische Zaken, geen hoge toppen gescoord, integendeel. Marc Verwilghen heeft het sluitend technisch dossier dat wij hem over de keuring van woningen die verhuurd worden toespeelden, totaal mismeesterd. De Open Vld heeft met haar mandatarissen zoals Geert Versnick, via de gemengde Intercommunale Imewo, met de opbrengst van elektriciteit via haar privépartner, behoorlijk de politieke zakken gevuld. Ook in Gent was het elektrische net een gevaarlijke puinhoop.

De blunder van minister Verwilghen in 2007.

Morsum Magnificat speelde aan Marc Verwilghen in 2006 een perfect dossier door waarmee de Open Vld minister makkelijk had kunnen bekomen dat woningen alvorens die verhuurd worden, een positieve keuring van de elektrische installatie moeten hebben. Maar advocaten kennen doorgaans niets van techniek en elektriciteit. Niettegenstaande de technische steun van deze redactie liet Verwilghen zich door de Brusselse regering,de Notarissen en de vastgoedsector inpakken. Uiteindelijk vaardigde Verwilghen een KB uit waarbij woningen die verkocht worden een keuring van de elektrische installatie moeten ondergaan, een blunder van jewelste van Verwilghen -zie MM 139 op p.15-. 

OCMW Tremelo aan de basis.
Morsum Magnificat wil dat bij woningen die verhuurd worden, vooraf een keuring van de elektrische installatie wordt uitgevoerd en dit naar aanleiding van een brand op 25 maart 2002 aan de Tremlosesteenweg, 144 te Begijnendijk in een pand dat door het OCMW van Tremelo werd verhuurd en waar dat OCMW de elektrische installatie op een niet conforme wijze verbouwde, waardoor er brand ontstond - zie MM 25P april 2002 -. Het OCMW van Tremelo ligt dus aan de basis van het feit dat Morsum Magnificat een dossier bij Verwilghen indiende. Het OCMM van Tremelo komt later in diverse huurdossiers nog ter sprake, de incompetentie -en erger- van het bestuur van dat OCMW wordt daarmee nog maar eens aangetoond.

Elia en het transport van hoogspanning.
Los van de ambitie van de Open Vld, zal de infrastructuur van het hoogspanningsnet sowieso grondig gewijzigd moeten worden. Dat net met een 380 kV structuur, kan vandaag de vermogens die gevraagd worden door grote bedrijven als BASF, BAYER, SIDMAR enz. niet leveren. Die bedrijven zijn reeds lang vragende partij om hun elektriciteit, die in Duitsland of Frankrijk goedkoper is, daar te kunnen aankopen. In die zin stelden wij al eerder vragen aan ELIA, het is nogal wiedes dat ELIA op die vraag niet kan en wil antwoorden, met de huidige netinfrastructuur van 380 kV en rekening houdend met de toegelaten spanningsval en spanningsgrenswaarden, is het gewoonweg niet mogelijk.

Effectief een probleem.

Nu er productiecapaciteitsproblemen zijn, steekt dat probleem van transporteerbaar vermogen nu al de kop op, Elia zal de nodige capaciteit om het verbruik op te vangen dus ook nu niet kunnen transporteren. Op onze omfloerste vraag daaromtrent reageerde Elia als volgt ;

--- E-mail van 18 augustus 2014 om 18:08
Axelle Pollet aan Morsum Magnificat :

Geachte
Elia doet zoals steeds al het mogelijke om een maximale commerciële interconnectiecapaciteit aan de marktpartijen aan te bieden, binnen het kader van de internationale samenwerking en de limieten van de veilige uitbating van het net. Hierbij wordt actueel een importcapaciteit van 3500 MW in de winter en 3000 MW in de zomer aangeboden.
Voor wat betreft de evolutie naar een 750kv supergrid zijn er vanuit Europa verschillende projecten lopende, waaraan ook Elia deelneemt. Meer informatie hierover kan onder andere gevonden worden op de website:
http://www.e-highway2050.eu/e-highway2050/

--- einde e-mail bericht.


Hoofdkwartier Open Vld op 9 april 2007 : Morsum Magnificat plaatste toen al opmerkelijke informatie aan de Open Vld die ze ons niet in dank hebben afgenomen. Verhofstadt spendeerde honderden miljoenen aan het Myrrha project, wat heeft het SCK met dat belastinggeld gedaan?
    
Europees project.
Zoals Morsum Magnificat reeds in 2007 heeft aangesneden, zal men zoals in Rusland moeten overstappen naar een 750 kV infrastructuur, pas dan zal men op grotere afstanden grote vermogens kunnen transporteren. Morsum Magnificat stelde daarover nu ook vragen aan Johan Albrecht van het gerenommeerde Itinera. Vreemd dat dat gerenommeerd Instituut daarover in haar boek "Energietransitie" niets heeft vermeld, misschien zouden de "Profs" van Itinera ook wel eens mogen luisteren naar "Niet Profs" maar dan technisch geschoolde ervaringsdeskundigen zoals Morsum Magnificat-sic-.
  
Artikel n° : 08/14/5502
Geplaatst : 8:39 19/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.