Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934382





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Foto : Gruwel in Oekraïne en sancties tegen Rusland schadelijk voor economie.
17 augustus 2014
E.U. legt sancties op en leden dragen de gevolgen zegt B.U.B.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.702.400
Brussel / Tremelo 17 augustus 2014

Naar aanleiding van het conflict in Oekraïne nam de E.U. sancties tegen Rusland en als gevolg daarvan verbood de Russische president, Vladimir Poetin, voor minstens één jaar de import, of minstens de beperking, van landbouwkundige producten uit de landen die Rusland sanctioneerden.

Schadeloosstelling.
De B.U.B. -Belgische Unie/Union Belge- is van mening dat België de door de E.U. opgelegde sancties niet moet volgen aangezien deze teveel schade toebrengen aan de Belgische economie. Zo is de Belgische uitvoer van peren, die voor 80% naar Rusland worden geëxporteerd, volledig stilgevallen. Voor de B.U.B. moet de E.U. minstens de Belgische economie volledig schadeloosstellen voor het verlies.     

Folteringen.

Bovendien vindt de B.U.B. de sancties tegen Rusland niet terecht. Volgens de onafhankelijke mensenrechtenorganisatie "Human Rights Watch" -HRW- wordt bij het conflict in Oekraïne, dat op 23 juli 2014 door het Rode Kruis als een burgeroorlog werd bestempeld, door beide kampen, d.w.z. door de Oekraïense strijdkrachten en door de pro-Russische rebellen, gefolterd, wat een schending is van de mensenrechten en het oorlogsrecht in het bijzonder -Conventie van Genève-. Daarenboven bombardeert en beschiet het Oekraïense leger burgerdoelwitten in de regio’s Lugansk en Donetsk. Eind juli waren al meer dan 1.100 burgers omgekomen en raakten ongeveer 3.500 mensen gewond, waaronder veel kinderen. Dit is ook een schending van het oorlogsrecht -Conventie van Den Haag-. Ondertussen zijn al meer dan 500.000 mensen de conflictregio’s ontvlucht.

Oorlogsgruwel in Oekraïne


Jonge vrouw en kind gedood tijdens een bombardement door het Oekraïense leger in Gorlivka op 50 km van Donetsk in Oekraïne begin augustus 2014 - Foto bron B.U.B fotograaf niet gekend -

Bombardementen.

Dat het westen met twee maten en gewichten werkt mag blijken uit het feit dat de NAVO in 1999 wél Belgrado, de hoofdstad van Servië, heeft gebombardeerd omdat het Servische leger tegen Kosovaarse rebellen in de toen nog van Servië deel uitmakende regio Kosovo streed. Logischerwijze zou men dus denken dat de NAVO vandaag de Oekraïense hoofdstad Kiev zou bombarderen.

Onpartijdig.
Het conflict in Oekraïne is in strijd met het internationaal oorlogsrecht, zegt B.U.B, en om geen partij te kiezen én om onze economie te beschermen vraagt het B.U.B. dat België zich distantieert van de economische sancties tegen Rusland. Tegelijkertijd wordt gevraagd dat er een door de Verenigde Naties gecontroleerd referendum wordt georganiseerd in de regio’s van Donetsk en Lugansk, zoals dat in 2006 gebeurde in Montenegro.

Bron : B.U.B.
Bewerking : jvds
 
Artikel n° : 08/14/5500
Geplaatst : 15:51 17/08/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 18 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.