Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927176





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Ook conformiteit elektrische installaties openbare gelegenheden in vraag-MM-229-11
15 augustus 2014
Drie handelszaken vertonen niet conforme elektrische installaties.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.699.500
Tremelo 15 augustus 2014

Niettegenstaande de DNB's in augustus 2002 de opdracht hadden hun netten in orde te stellen, hebben wij  in een periode van minder dan twee maanden diverse gevaarlijke aftakkingen naar woningen die niet conform zijn met de wettelijke voorschriften, in Tremelo blootgelegd. Daarvan maar liefst vier binnen een afstand van tweehonderd meter aan de Schrieksebaan, de winkelstraat in het centrum van Tremelo waar het bekende huis BoBo is gevestigd. Telkens snelde na elke melding, de DNB ter plaatse om meteen de zaak op te lappen, dat is een teken aan de wand en betekent dat zij het niet riskeren om niet tot herstelling over te gaan. Morsum Magnificat legt hiermee nog eens de vinger op de wonde van de niet conforme openbare netten. Tremelo waarvan de burgemeester acht geleden beweerde dat alles in Tremelo in orde is, geeft geen krimp en denkt dat Morsum Magnificat telkens weer de gevaarlijke plaatsen stuk voor stuk zal melden. Morsum Magnificat gaat de "Survey" verder zetten en in een later stadium gepaste stappen zetten. We weten dat de justitie in Leuven de ogen sluit, daarom zal het resultaat van die survey aan andere instanties overgemaakt worden.

Handelszaken.
Een andere vorm van wanbeleid, is het niet of onvoldoende controleren op conformiteit van de installaties van de handelszaken die voor het publiek toegankelijk zijn, zoals café's, winkels, restaurants en dergelijke. Café's en restaurants hebben qua branden een zeer slechte statistiek. Een elektrische installatie in een handelszaak wordt in het reglement aanzien als een industriële installatie en die moet elke vijf jaar aan een keuring onderworpen worden, die van particulieren elke 25 jaar.

Makkelijk te zien.
Om na te gaan hoe het met de elektrische installaties van handelszaken in het Tremelo van Paul Dams is gesteld, bekeken we vanaf de openbare weg die zaken, café bij Paula, de bloemenwinkel S- Factory en het restaurant Pita Pizza Primo. De uitbaters van de bloemenwinkel en het restaurant, toevallig of niet beiden van Nederlandse afkomst, behandelden onze vraag als verstandige mensen en waren tevreden met de waarschuwing. Bij Paula konden we de raad of informatie niet eens kwijt, de telefoon werd al voordien, toen we het over het nachtlawaai hadden ingelegd, het zij zo. Paula zal ons echter in het algemeen belang niet kunnen beletten om de situatie publiek te maken, dat is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht.  
 
MM_229_11_Tremelo_LS_Openbaar.pdf  volledig artikel     

Artikel n° : 08/14/5497
Geplaatst : 20:36 15/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.