Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934383





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bourgeois wijst Ingrid Lieten terecht over heisa rond uitgelekte nota-MM-229-13
15 augustus 2014
Ingrid Lieten moet haar les over de regels van het Vlaams Parlement beter leren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.699.300
Brussel / Tremelo 15 augustus 2014

Ingrid Lieten werd gisteren tijdens de hoorzitting in het Vlaams Parlement door de minister President terecht gewezen. Lieten wilde tegen 1 september 2014 een kopie van de naar De Morgen uitgelekte onderhandelingstabel in bezit krijgen. De Voorzitter, Jan Peumans, de minister van begroting Turtelboom en Geert Bourgeois floten Lieten terug. Het indienen van de begroting kan niet eerder dan 21 oktober 2014 en dat is decretaal vastgelegd.

Lieten wars van regels.
Wat de oppositie ook moge proberen om vroegtijdig, tegen 1 september, wat dan ook in verband met de begroting los te peuteren, ze komen van een kale reis terug. Er is pas op 24 september 2014 een plenaire vergadering van het Vlaams Parlement en pas dan kunnen antwoorden op resoluties worden behandeld. Als Lieten haar resolutie op 1 september zonodig wil indienen, dan zal ze tot 24 september blijven liggen, zei Peumans.

Gedaan met cadeaus.

Na afloop van de hoorzitting in de veel te kleine Van Dijckzaal kon Morsum Magnificat aan Ingrid Lieten nog meegeven dat het voor de socialisten gedaan is om cadeaus te geven die het politiek blazoen van de socialisten op kosten van de gemeenschap permanent moeten oppoetsen. Lieten heeft bij De Lijn ook een chaos en een put achtergelaten, onder meer het gratis busvervoer in Hasselt heeft daarin een rol gespeeld. Het is al een positief punt dat de socialisten naar het bezemhok werden verwezen, het werd hoogtijd.

Lekken.
Lieten beklemtoonde dat de socialisten de hand niet hadden in het organiseren van het lek, uiteraard gelooft niemand dat, evenmin dat De Morgen die het document toegespeeld kreeg, niet links is. Volgens Bourgeois zijn er vele nota's uitgewisseld en is er qua begroting nog niets definitiefs beslist. De ganse heisa is een opzet van de linkse partijen Groen en sp.a wat heel goed te merken was aan de persbelangstelling, diverse camera's waren immers op hen gericht. De politiek bewijst hier andermaal dat ze niet met " Het Volk" dat hen heeft verkozen bezig zijn, maar met zichzelf om straks weer populairder te worden.

 MM_229_13_Bourgeois_hoorzitting.pdf  Volledig artikel, meer was er niet te vertellen.    

Artikel n° : 08/14/5496
Geplaatst : 15:47 15/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.